<<< Vissza

"Játszani is engedd"...!

2003. február 28.

 
Óvodások és szüleik számára kínál rendhagyó, játékos, műsoros délutánt a Tóth József Színházteremben március 5-én, szerdán délután 5 órától a Petőfi Sándor Általános Iskola. Egy iskola, mely ezúttal rendhagyó módon mutatkozik be, rendhagyó közönségének. Játszanak.

Játszanak, merthogy kicsik, játékosak és boldogok, s azok is maradnak, míg engedjük, míg megmutatjuk nekik a szép szórakozás és szórakoztatás boldogságát. Művészetek-, ahogyan Ők, az iskolások látják, ahogyan megélik, s ahogyan ezt másoknak is "elmondják, megmutatják".

Iskolások, akik örömteli pillanatokkal ajándékozhatják meg az erre méltatókat, a még kisebbeket. Elhitetik, egy kis időre mindenképpen, hogy még mindig lehet, sőt kell foglalkozni Velük, -másképpen is. Akik néhány pillanat erejéig zongoristák, mazsorettek, zenebohócok vagy énekesek lesznek e "világot jelentő deszkákon." És akik KISHERCEGEKKÉNT a gyermeki élet kalandjaiba invitálnak, hogy elővarázsolják azt az "igazabb bolygót", amely néha olyan kimondhatatlanul hiányzik, -nemcsak felnőtteknek! Mert nem lehet eléggé fontos, különösen manapság, gyermekeinkbe, jövőnkbe, az emberségünkbe vetett remény. A remény pedig a gyermekeink.

E szerdai, közel másfél órában képet kaphat a Tisztelt érdeklődő ennek az intézménynek a hivatalos órákon kívüli, a tehetségen, szorgalmon alapuló munkájáról. Zenés, táncos és prózai produkciók egymásutánjában megmutatkozhat e növendékeknek a tánchoz, a zenéhez, az irodalomhoz, vagy éppen a népi kultúránkhoz való, még el nem rontott, ártatlanul kedves kötődésük. Vagyis az a fajta érzés, amely mindannyiunkban rejtőzik, amely életünk legszebb kifejeződése kell legyen mindenkor, mindenhol. Amit mi felnőttek továbbadhatunk, szülőként, tanárként egyaránt. Mert a művészetek tanításának, a művészetekkel való szorgalmas, szépséges, néha oly könyörtelenül lemondó foglalkozásnak előnye, úgy gondolom gyermekeinken látható leginkább. Talán ebből mutatkozik meg valami ez alkalommal is. E változatos, igen gazdag program különlegessége még a Seress formáció záró produkciója. Abban a reményben, hogy maradandó élményt adó, kellemes kikapcsolódást nyújt e másfél óra, jó szórakozást kívánva szeretettel vár minden szórakozni vágyó kicsit és nagyot a kicsit nagyobbak csapata.

Mészárosné Surányi Olga


<<< Vissza