<<< Vissza

Feladatuk a jó előkészítés

2003. február 28.

 
Folytatjuk az önkormányzat mellett működő grémium külső tagjainak bemutatását. A héten a jogi és ügyrendi bizottság tagjai beszélnek munkájukról, a választásról.

Dr. Stern Sándornak nem lehet szokatlan a feladat, hiszen a rendszerváltáskor megalakult testületben már szerepet kapott. Két ciklusban képviselőként, majd '94-98-ban társadalmi megbízatásban alpolgármesterként vett részt az önkormányzat munkájában. Ha úgy vesszük, a jogi és ügyrendi bizottság tagjaként kezdettől fogva jelen van a testületben. Munkájában a Szabad Demokraták Szövetségének támogatását élvezi.

- A jogi bizottság speciális feladatokat ellátó grémium, minden rendelet-előkészítésben véleményez - mondja. - A bizottság munkája 1998-tól lényegesen könnyebb, mint az első két ciklusban. Főként azért, mert a hivatali apparátus munkájának a színvonala lényegesen javult. Felkészülten, jól dolgoznak, és a rendeletelőkészítés is kiváló. Ez elsősorban - itt fontos, hogy személyeket is megjelöljünk - dr. Szatntics Csaba jegyzőnek és Csányiné dr. Bakró Vera aljegyző asszonynak köszönhető. Elmondhatjuk, hogy 1990-ben a jogi és ügyrendi bizottság, a testület jóváhagyásával megalkotta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, ami hála Istennek olyan jól sikerült, hogy kisebb módosításokkal még ma is elfogadott, a helyhatóság annak alapján működik.

Dr. Verók Attila sem először végez bizottsági munkát, a szegvári önkormányzatban '94-98 között külsősként már tagja volt a pénzügyi bizottságnak. Mint mondja, egyrészt az ottani kiterjedt rokonságának köszönheti a bizalmat. Itt született Szentesen, szentesinek vallja magát, a városban, mivel a szocialista párttal szimpatizál, az MSZP helyi vezetésének javaslatára választották be a jogi és ügyrendi bizottságba.

- Képviselőként nem indultam, bár gondoltam rá, úgy éreztem, ahhoz még fiatal vagyok - veszi át a szót. - Már azokkal szemben is, akikkel a körzetben meg kellett volna méretnem magam. Igaz, más választókerületekben sem volt hiány jelöltekből. Talán majd később megpróbálkozom ezzel is. Ami a grémiumot illeti, egy biztos, ha ez a bizottság jól működik, akkor minden flottul megy a testületben. Fontos feladatunk ezen a téren a jó előkészítés. Szép, felelősségteljes munkának tartom, és amennyiben segíthetek, örülök, hogy hozzájárulhattam az önkormányzat munkájához.

Lovas József


<<< Vissza