<<< Vissza

Ruhagyáriak pénze
A munkavédelmi felügyelőség vizsgálja

2003. február 28.

 
A Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács elfogadta Szentes város újabb kérését, miszerint 3,7 millió forint támogatást biztosít a rendkívüli időjárás okozta károk enyhítésére. Minderről Szirbik Imre polgármester számolt be a február 24-ei testületi ülésen. A fontosabb eseményekről szóló tájékoztatójában a város első embere elmondta, hogy a városellátó intézmény emberei a kritikus útszakaszokon hozzákezdtek a jégréteg feltöréséhez. Munkájukkal - hogy az utakban, járdákban ne tegyenek kárt - csakis az időjárás függvényében tudnak haladni.

Várhatóan a nyáron elkezdődhet az autóbusz-pályaudvar felújítása. Ez ügyben a Tisza Volán Rt. vezetőivel folytattak tárgyalásokat. Dr. Szeri István vezérigazgató készségét fejezte ki abban, hogy a csongrádi autóbusz-állomás elkészülte után a szentesi pályaudvar kerül sorra. Döntés született arról is, hogy a város tömegközlekedésének javítása érdekében idén újabb buszvárókat fednek le Szentesen.

Régi óhaj teljesülhet azzal, hogy a Kossuth utca 8. számú épület emeleti helyiségeit megkapja a földhivatal. Tervezik, hogy a főutcai bejáratnál ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki. A tájékoztató során a továbbiakban megtudtuk, hogy a polgármester a ruhagyári dolgozók alacsony bérének orvoslása érdekében vizsgálatot kezdeményezett a megyei munkavédelmi felügyelőségnél. Halmai László képviselő azon kijelentésére, hogy meddig tűri még az önkormányzat a ruhagyári dolgozók kiszolgáltatottságát, Szirbik Imre elmondta, a helyhatóságnak nincs lehetősége arra, hogy beleszóljon a cég munkaügyi kérdéseibe. A vizsgálattól azonban pozitív eredményt vár.

L. J.


<<< Vissza