<<< Vissza

Lefeküdt az autóbusz

2003. február 28.

 
Lengyel KFOR katonákat szállító busz borult árokba szerdán hajnali 4 óra körül Szentesnél. A 40 utas közül hárman sérültek meg könnyebben.

Két katonai busz tartott Lengyelországból Koszovóba, a KFOR kötelékébe tartozó mintegy 80 lengyel katonával. A 45-ös számú főúton Kunszentmárton felől Szentes irányába haladva egy nagyobb ívű kanyarban az egyik busz kisodródott, árokba hajtott és az oldalára borult. A mintegy 40 utas saját lábán mászott ki a felborult járműből, közülük hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A szentesi mentők a sérülteket a buszon utazó katonaorvos kíséretében három mentőautóval a helyi kórház sürgősségi ellátó osztályára szállították, ahonnan ellátásuk után valószínűleg el is távozhatnak. A helyszínen maradt katonákat a helyi laktanyába szállították, ahol melegedő helyiséget biztosítottak a számukra.

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet az okozta, hogy a buszsofőr túl gyorsan hajtott. Arról nem adtak hivatalos tájékoztatást, hogy a buszon szállítottak-e fegyverzetet vagy más katonai felszereléseket.


<<< Vissza