<<< Vissza

Új vezetőség az MSZP-ben
Nem választási párt

2003. február 21.

 

Új vezetőséget választott a Magyar Szocialista Párt Szentes és Térsége Szövetsége. Az azt követő sajtótájékoztatón elhangzott, az MSZP-ben már hagyomány, hogy a választásokat követő évben a vezetőség megújul.

Papp István, az új elnök így fogalmazott: - Egy sikeres évet zártunk, a korábbi vezetőség mégis úgy gondolta, hogy nyolcesztendei munka után átadja a stafétabotot.

A jelölőbizottság (a tagokkal történő elbeszélgetést követően) úgy döntött, hogy a korábbi háromfős vezetőséget ötre bővítsék ki. A javaslatot a tagság elfogadta. Az elnök Pap István lett, ügyvezető alelnöknek Kiss Lászlónét választották, aki korábban az irodavezetői teendőket látta el. (Azzal ezután is foglalkozik.) Vezetőségi tagok: Geréné Dunaháti-Vas Márta óvónő, Perczel Olivér pedagógus és Kalmár Ferenc, a központi élelmezési konyha dolgozója.

Papp István, aki mérnökként dolgozik a Kontavill Rt.-nél, jelenleg a szerelde- részleg vezetője, a sajtótájékoztatón elmondta, feladataik között szerepel az európai uniós választásokkal kapcsolatos teendők elvégzése. Tervük az, hogy a tagságukat, valamint az érdeklődő polgárokat fölkészítsék rá. Mint tudjuk, idén szavazás lesz a kérdésben. A rá következő évben pedig az EU-parlamentbe választanak képviselőket.

- Fontos feladatunknak tartjuk a környező községekben élő barátaink összefogását, munkájukban történő segítését - jelentette ki Papp István. - Amennyiben igénylik, mi azt szeretnénk, ha sűrűbben találkoznánk velük, ne csak négyévenként. Ere alkalmat ad, hogy Szentes, valamint Csongrád-Kistelek térségben az országos választmányba dr. Demeter Attila személyében az alapszervezet adja a képviselőt. Nem akarunk választási párttá válni, mi a továbbiakban is szeretnénk aktivizálni magunkat. Fontos számunkra az, hogy azok az emberek, akik képviselőinkre szavaztak, ne csalódjanak bennünk. Jó kapcsolatot alakítottunk ki a Szabad Demokraták Szövetségével, a Munkáspárttal, e hármas szövetség, valamint a Civil Fórum támogatásával lehetőségeinket, melyek a város érdekét szolgálják szeretnénk tovább fejleszteni, kihasználni. Korábban jól sikerült klubestéket szerveztünk, most valamivel beszélgetősebb programokat rendezünk majd mindenkori aktuális témákban. Az április 12-i választásokig az Európai Unió lesz a téma. A későbbiekben a mezőgazdasággal, iparral, oktatással kapcsolatban értő felelős embereket szeretnénk meghívni. Aztán a város vezetőit hívjuk meg, mondják el ők mire számítanak a csatlakozást követően.

Az MSZP helyi elnöke elmondta még, hogy kongresszusi küldöttnek a szervezet Szirbik Imre polgármestert választotta.

L. J.


<<< Vissza