<<< Vissza

Újoncként a negyedikek

2003. február 14.



Az NB III-as tekebajnokság 2002/2003-as őszi idényének értékelését, az előző számban a Szentesi Vasutas Tekézők Egyesületének beszámolójával kezdtük. Másodikként következzen a Szentesi Tekézők Egyesületének félévi bizonyítványa, melyet a csapat vezetője Dömsödi Ferenc elemez.

- Az egyesület két évvel ezelőtt alakult meg. Első lépésként új játékosokat kellett igazolni az amatőr bajnokságból. Név szerint Szabó Lászlót és Kemenesi Csabát. Ezenkívül még négy játékos alkotja a csapatot, akik korábban már szerepeltek az NB III-ban, de egy évet kihagytak. Visszatértek a csapatba: Garai Tibor, Farkas László, Molnár Péter és Dömsödi Ferenc, valamint a tartalék Vastag Ferenc. Az őszi idényben hat játékossal szerepeltünk, ami nagyon kevés. A csapat összteljesítményével elégedett vagyok. A bajnokság kezdetekor a célkitűzés az ötödik hely megszerzése volt, s ezt nagyszerűen megoldottuk, hiszen a negyedik helyen vártuk a tavaszi folytatást, ami február 8-án elkezdődött. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy minden siker saját erőnek köszönhető, semmiféle támogatást nem kaptunk. Próbálunk szponzorokat keresni.

A csapat sikeréhez szükséges a jó egyéni teljesítmény is. Szabó László és Kemenesi Csaba 395 fás átlagot gurítva járult hozzá a jó csapateredményhez, de ugyanez elmondható a már említett négy versenyzőről is. A tavaszi kupákon Kunfehértón hangoltunk, ahol egyéniben a második helyet Kemenesi Csaba szerezte meg. Az itthoni újévi tornán csapatban bronzérem, a THT kupán csapatban egy, egyéniben két ezüstérmet "tudhatunk magunkénak."
Az utánpótlással kapcsolatban a csapatvezető elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy itt is legyen egy olyan felnövekvő gárda, mely később stabil csapattag lehet. A probléma az, hogy kinőttük a vasutas pályát. Tervünk egy új tekepálya építése, ennek megvalósításához is hely illetve pénz kell. A jövővel kapcsolatban megtudtuk: cél, a legjobb négy közé jutás, azaz a rájátszásban való részvétel.

Dömsödi Ferenctől megtudtuk, hogy a két tekecsapat között jó a kapcsolat. Mindkét gárda arra törekszik, hogy az SzVTE felkerüljön az NB II-be, s ennek érdekében egymást segítik.

D. V. Z.

<<< Vissza