<<< Vissza

Várostörténeti vetélkedő

2003. február 14.



A Városi Gyermekkönyvtárral, a Koszta József Múzeummal és a TEAM Számítástechnikával ismét szeretnénk megrendezni a 10-14 éveseknek a negyedik helytörténeti, helyismereti vetélkedőnket, melynek most a Szentesi Mozaik VÁROSTÖRTÉNET - KÖNYVBEN - KÉPEN - NETEN címet adtuk.

Ebben a tanévben is két csapatot várunk iskolánként. A csapatokat 5 főből állítsátok össze! Ügyeljetek arra, hogy legyen egy olyan társatok, aki rendelkezik informatikai ismeretekkel, ugyanis a versenyt két helyszínen rendezzük meg. Ketten a gyermekkönyvtárban érdekes feladatokkal fognak megismerkedni, ketten a Koszta József Múzeumban tevékenykednek, míg az ötöddik társatok a TEAM-ben helyismereti CD-khez, a Szentesi Mozaik internetes újság anyagához kapcsolódó feladatokat old meg, valamint az interneten keres a várossal kapcsolatos évfordulós témákat.

A felkészüléshez javasoljuk a helytörténeti könyvek, audio- és multimédiás kiadványok tanulmányozását. (Szentes helyismereti kézikönyve, Hankóné Paksi Márta: Szentes és környéke népzenéje és néptánca a XX. században, Koszta József festőművész hagyatéki állandó kiállítása, Útban a múlt, Kurca-parti dallamok, Pengető Citerazenekar, stb., valamint böngészést az interneten is. A könyv és a CD-k megtalálhatók az iskolákban, illetve a Városi Gyermekkönyvtárban, de ezen a helyen érdemes nézegetni a www.szentesinfo.hu/mozaik oldalt is, különösen a Kalendárium oldalt.

Hogy a játék még izgalmasabb legyen, a nevezéseket e-mailben kérjük az alábbi címekre: timarf@mail.tiszanet.hu. A nevezésekben írjátok meg az alábbi adatokat: 1. Az iskola neve, 2. Csapattagok neve (2 "könyvkedvelő" + 2 "múzeumkedvelő" + 1 "számítógép-kedvelő"), 3. Felkészítő nevelő(k).

Előzetesen feladatként arra kérünk benneteket, hogy válasszatok ki a Koszta József Múzeum Koszta-festményei közül egyet, és írjátok le, hogy miért tetszik ez nektek, miért választották éppen ezt az alkotást. Segítségetekre lesz a közelmúltban megjelent Koszta-könyv is. Ezt az anyagot rögzítsétek floppyn, és adjátok le a TEAM Számítástechnikánál (Munkácsy u. felől van a bejárat,) vagy küldjétek el levélmellékletként a timarf@mail.tiszanet.hu címre. Ennek a munkának a beérkezése a nevezés feltétele.

Leadási határidő: 2003. március 10.
A verseny időpontja: 2003. március 26. 1330 óra

Versenyhelyszínek: Koszta József Múzeum 63/313-352, Városi Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. , 63/313-654
TEAM Számítástechnika, Szentes, Tóth József u. 13., 63/318-482.

A szervezők

<<< Vissza