<<< Vissza

Szentes a legjobbak között
Munkaértekezlet a rendőrkapitányságon

2003. február 14.

 

Megtartotta évet értékelő munkaértekezletét a Szentesi Rendőrkapitányság. Mint kiderült, az állomány eredményesen dolgozott az elmúlt évben. Jelentősen javultak a bűnügyi mutatóik. Ami igazán látványos: Szentesen 14 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, a felderítési eredmények is emelkedtek, amire Földvári Nagy István rendőr alezredes, kapitányságvezető így fogalmazott: csendes, jó évet zártak.

Az értekezleten Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester pozitívnak értékelte a rendőrkapitányság munkáját. Majd dr. Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány az előbbiekhez hasonlóan elismerően szólt a szentesi zsaruk munkájáról.

Miként azt a munkaértekezletet követő sajtótájékoztatón elmondta, elsősorban a sikerek minősítik a Szentesen folyó rendőri munkát. Néhány évvel ezelőtt még arról esett szó, hogyan lehet orvosolni az itteni létszámhiányt. Frappánsan megoldották, nagyon fiatal az állomány, ötven százaléka nincs még harminc éves sem. A főkapitány kijelentette: elhangzott, a fiatalok kezében ég a munka. Nagyon bízik abban, hogy ez a lendület megmarad.

A továbbiakban dr. Lukács János elmondta, a Magyarországon működő 158 rendőrkapitányság közül a szentesiek munkája a 12. helyre minősíti az állományt. Tényeket sorolt: a bűnügyi helyzetet vizsgálva a területen emberölés nem volt, a vagyon elleni bűncselekmények a megyei és az országos trendhez hasonlóan mérséklődtek. Az erőszakosan támadó betörésekről, gépkocsi lopásokról kell, hogy szó essék, mint mondta összesen egy autót loptak el. A betörések, lopások '95-ig visszamenően a legkevesebb esetben fordultak elő. A rablások már gyakoribbak voltak (8 eset), valamennyit megoldották.

- Egységesnek érzem az állományt, a legfontosabb az értékek és az eredmények megőrzése. Ha ezt megteszik és valóban ég a kezük alatt a munka, akkor ez hosszú távon megnyugtató lesz - jelentette ki.

A munkaértekezleten elismeréseket adtak át. Szirbik Imre polgármesternek dr. Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány díszszablya emléktárgyat adományozott. A dísztárgyat átadó megyei főkapitány elmondta: vallja, hogy a rendőrség és az önkormányzatok kapcsolatának példaértékűnek kell lenni. Ez Szentesen hosszú időszak óta annak mondható. Ezzel a figyelmességgel szeretnék elismerni a polgármester és a képviselő-testület munkáját.

Az állományból Terdik Tamás rendőr hadnagy és Rónyai Benedekné közalkalmazott részesült főkapitányi elismerésben.

<<< Vissza