<<< Vissza

Az élről folytatják
 

2003. február 7.

 

A teke bár nem tartozik a  legnépszerűbbek közé, ennek ellenére városunkat két csapat képviseli az NB III-as bajnokságban. Az egyik a Szentesi Tekézők Egyesülete (SZTE), a másik a Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete (SZVTE), melynek vezetője Szabó László, aki 2002/2003-s bajnokság őszi idényéről illetve a tavaszi folytatásról és a tervekről beszél.

- A 2002/2003-as bajnoki idénynek ugyanazzal a kerettel vágtunk neki, mint az előző években. Kilenc játékosunk van. Erősíteni nem tudtunk, viszont nem ment el senki. Az őszi szezonban nyolc mérkőzést játszottunk, hiszen kilenc csapatos lett az NB III. Hét győzelmet szereztünk, s egyszer vesztesen hagytuk el a pályát. Tizennégy ponttal, két pont előnnyel a tabella élén állunk. Ebben a szezonban két nagy riválisunk van: egyik a Kunfehértói Kőszolg SC, tőlük szenvedtünk vereséget. A másik nagy vetélytárs a HTK (Hódmezővásárhely).

Egyénileg nem emelnék ki senkit, a fiúk most egy kiegyensúlyozott formát hoztak. Hazai pályán 400 fölötti eredményeket gurítottunk, és idegenben sem volt gond senki teljesítményével. A célunk egyértelműen, a bajnokság megnyerése, bár nagyon nehéz lesz. Ez a bajnoki szezon eltér az előzőektől, rájátszásos lesz. A tavaszi nyolc forduló után az első négy helyzetre további négyfordulós rájátszás vár. A realitásokat nézve mi is ott leszünk.

A tavaszi folytatásra különböző teke tornákon hangolódunk. Három ilyen erőpróbán vagyunk túl. Megmérettük magunkat Vásárhelyen, illetve Kunfehértón. Az utóbbi helyen nagyszerűen szerepeltünk, hiszen elhoztuk a páros első és harmadik, egyéni első és harmadik helyet, s hab volt a tortán, hogy a legjobb taroló cím is Szentesre került. Harmadik helyszín a szentesi újévi teketorna, ahol egyéni harmadik és a legjobb taroló cím jutott Vígh Ferenc személyében. A tavaszi rajt február 8-án kezdődik. A sikercsapat névsora: Kovács István, Tóth Attila, Staberecz Mihály, Vajda István, Máté György, Bali Imre, Szabics Imre, Vígh Ferenc és Szabó László.

A Szentesi Tekézők Egyesületének vezetőjével, Dömsödi Ferenccel készült beszélgetést következő számunkban közöljük.

D. V. Z.

<<< Vissza