<<< Vissza

Mindszenti-Varga Imre (1936-2003)
 

2003. február 7.

 

Ismét gyászol Szentes sportélete. Február 4-én rokonok, barátok, sporttársak kísérték utolsó útjára  67. születésnapja előtt Mindszenti-Varga Imrét, a Szentesi Kinizsi TE volt elnökét. Mindenki Imre bácsija a munka és a sport területén is végigjárta a ranglétra minden fokát. Földi élete folyamán a 13-as szám lépten-nyomon előkerült, aki a szeretett klubtól ennyi évig volt távol. Mikor "kiöregedett" az aranyifiből, s éppen ennyi esztendőn át irányította a patinás klub férfi kézilabdásait, majd magát a nagyhírű Szentesi Kinizsi TE-t.

Mindszenti-Varga Imre 1936. április 16-án Szentesen született. Iskolai tanulmányait is itt végezte, majd 1949-1955-ig kétlábas centerhalfként a Szentesi Kinizsi játékosaként kergette a labdát, olyan csapattársakkal, mint dr. Tóth Lajos, dr. Pető László, a Horváth-testvérek, dr. Barta László, Török Lajos, Tóth Ernő, Tarjányi István, Berényi Benjamin, Perei "Csambi", Mindszenti-Varga Lajos. Majd tizenhárom év kihagyás után 1968-1984 között a Szentesi Kinizsi elnökségi tagja, a férfi kézilabda szakosztály vezetője. Vezetése alatt szárnyalt a város férfi kézilabdasportja, hiszen a megye I-től eljutottak az NB II-ig.

A szakosztályvezetői székből egyenes út vezetett a Szentesi Kinizsi TE elnöki székébe. 1983 szeptemberétől 1996. július 9-ig irányította a Kurca-parti város legrégebbi egyesületét. 1996. július 9-én kórházba került, mert lábát amputálni kellett, és azóta harcolt súlyos betegsége ellen, de a csatát elvesztette. 2003. január 30-án itt hagyott bennünket. Emlékét megőrizzük!

<<< Vissza