<<< Vissza

Szentesi tánc a tévében
 

2003. február 7.

 

Az idei év egyik legnagyobb szentesi sporteseményét rendezi a Szilver TSE. Mint azt Szatmári-Nagy Szilvia, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, szeptember 13-án a szentesi sportcsarnok ad otthont a felnőtt versenyzők részére kiírt Standard Magyar Bajnokságnak. A rendezési jog megérkezett a szövetségtől, ezzel minden adminisztratív akadály elhárult a verseny lebonyolítását illetően. 

Ugyanezen a napon a fiatalok is parketthoz jutnak majd, hiszen a felnőtt versenyt színesítve kerül sor a Gyermek II. Latin Bajnokságra. Mivel a magyar társastáncsport színe-java képviselteti magát a nívós rendezvényen, a televíziós közvetítés lehetősége is fölmerült, ezzel kapcsolatosan már megkezdődtek a tárgyalások. 

Az esemény gazdasági oldalát említve Szatmári-Nagy Szilvia azon reményének adott hangot, hogy az önkormányzat támogatása mellé remélhetőleg még sok szponzori pénz kerül, hiszen a verseny lebonyolítása tetemes összeget emészt fel. Példaként hozta, hogy a sportcsarnok küzdőterét olyan újonnan épített parkettával kell borítani, amely reklám feliratoktól mentes. Ennek az ára meghaladja a másfélmillió forintot.

Ami pedig a szentesi versenyzőket illeti, a napokban rendeztek az olaszországi Barsanoban Open versenyt, ahol a László Csaba - Szögi Szilvia páros a harmadik helyen végzett. Ők hazautazásuk után sem pihenhetnek, február 19-én edzőjükkel együtt Kanadába utaznak, ahol a Szilver TSE -t és Magyarországot képviselik a Tíztánc Világbajnokságon.

<<< Vissza