<<< Vissza

Dolgoztak a tolvajok
Rendőrségi hírek

2003. február 7.


Január 24-én ismeretlen tettesek a Páva utcában két lakásba törtek be. Az egyik helyszínről mobiltelefont, ékszereket és egy - szabályosan tartott - szolgálati lőfegyvert vittek el 300 ezer forint értékben. A másik lakásból mintegy 1 millió 100 ezer forint értékű ékszer lett a betörők zsákmánya. Az elkövetőket azóta a debreceni rendőrkapitányság dolgozói elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az elmúlt hét végén három ismeretlen tettes a Kossuth téri Baroni Ékszerbolt dolgozóit játszotta ki. Míg ketten az üzlet munkatársának a figyelmét kötötték le, addig a harmadik társuk ezüstékszereket vitt el a boltból 460 ezer forint értékben. Szintén ezüstöt vittek magukkal azok az elkövetők, akik február 1-re virradóra a Bábel üzlet kirakatát törték be és onnan 60 ezer forint értékben "emeltek" el árut. Más területre szakosodtak azok a tolvajok, akik az egyik nagyhegyi tanyát látogatták meg az elmúlt héten. Innen 80 liter bor tűnt el...

Ismeretlen tettest zavart meg a riasztó a Fólia sörözőben, miközben megpróbált használható értékeket elemelni. A betörő habbal blokkolta a riasztót, de a többszörös védelmi rendszer kijelzett a biztonsági szolgálatnál, így végül semmi nem tűnt el az ivóból.

Egy korábbi történet, hogy betörtek a Főnix sörözőbe, ahonnan végül mindössze egy függöny tűnt el. Nos, a tettest elfogták, a helyszínen hagyott ujjlenyomatok alapján, és kiderült, hogy "akció" közben megsérült az egyik keze, amit a függönnyel bugyolált be. Szintén nem mostani ügy, egészen pontosan február 22-i, miszerint az egyik szentesi ügyvédet baseballütővel bántalmazták a ligetben. A nyomozás során egy nádudvari férfi került a rendőrség látókörébe, ám akkor bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást. Mostanra azonban bizonyítékok kerültek elő és a férfi társát is sikerült előkeríteni, így ellenük megindult az eljárás.

H. V.

<<< Vissza