<<< Vissza

Sokszínű választék
Titzenöt kiadó bemutatója

2003. február 7.

 

Szakmai előadásokkal egybekötött tankönyv- és taneszköz kiállítás, illetve vásár színhelye volt az ifjúsági ház január 30-án délután. A Szentesi Művelődési Központ  és a Szentesi TIT közös rendezvénye nemcsak óriási választékot, engedményes vásárlási lehetőséget tartogatott az érdeklődők - mindenek előtt a pedagógusok - számára, de különböző helyszíneken több szakmai, ismeretterjesztő előadás és beszámoló is elhangzott. Így sor került a képességfejlesztő játékok eszközbemutatójára, szó esett az informatikai tankönyvek szerepéről, az énekórai motiválás módszereiről, és sok egyéb hasznos újdonságról.

Az előadóteremben Hojcsi Pál TIT-elnök köszöntőjében üdvözölte azt a sokszínűséget, amit a kiadók és terjesztők felvonultattak, majd röviden szólt az írás, a könyv történelmi jelentőségéről. Kereszty Péter a Tankönyvkiadók és Terjesztők részéről szintén kiemelte a könyvek oktatásban betöltött fontos szerepét. A tankönyvek, iskolai segédeszközök széles skáláját felvonultató bemutató nemcsak a szentesi iskolák részéről váltott ki élénk érdeklődést, de a megye számos iskolájából érkeztek pedagógusok, hogy megtekintsék, megrendeljék a friss kiadványokat. A pedagógusok érdeklődése azért is különösen aktuális, mert az iskolák február 28-ig adhatják le tankönyv és taneszközrendeléseiket.  

A rendezvény szervezőjét, Balogh Terézia TIT-titkárt arról kérdeztük, ez a kiállítás mennyiben más mint az eddigiek, mik a tapasztalatok a rendezvény eredményességével kapcsolatban? 

A Szentesi TIT titkára a kérdésre válaszolva elmondta: ez az első olyan kiállítás, amelyen előadások is elhangzanak, valamint amelyen szentesi tankönyvszerzők is bemutatják kiadványaikat. E helyütt említette meg, hogy a szentesi Burai Lászlóné és dr. Faragó Attiláné Hétszínvilág című olvasókönyve a gyermekvélemények alapján sikerdíjas lett. Balogh Terézia a kiállítás eredményességével kapcsolatban rámutatott: a tavalyihoz képest idén három új kiadó is képviselteti magát az eseményen, így összesen tizenöt kiadó és terjesztő sorakozott fel a bemutatón. A szervező megjegyezte: dicséret illeti a régió pedagógusait az ilyen fokú érdeklődés miatt, ami azonban érthető, hiszen így az információk közvetlenül jutnak el hozzájuk, és a kapcsolattartás is jobban működik. 

Hasonló véleménnyel voltak a Boros Sámuel Szakközépiskola angol- tanárai is, akik lelkesen tanulmányozták az újdonságokat. Erdeiné Rutai Judit és Fodor Judit szerint ha a pedagógusok meg akarják ismerni a legújabb könyveket, követni szeretnék az új módszereket, érdemes felkeresniük az ilyen fórumokat. Ők jelenleg videós órák bevezetéséhez kerestek anyagot. Mint elmondták: iskolájuk jó kapcsolatokat ápol a jól bevált kiadókkal, amelyek rendszeresen tartanak bemutató órát az iskolában, sőt a támogatják háziversenyüket is.

Püski Krisztián

<<< Vissza