<<< Vissza

Gondolatok
 

2003. február 7.

 

Azt a szülőt, aki nem kíséri figyelemmel gyermeke iskoláztatását, hamar meglepetés éri, méghozzá kínos. Jobb megelőzni.

* * *

"A kisiskolások egymással szemben tanúsított kegyetlenkedése meghökkentően súlyos és gyakori. Belgiumban." Kérdés: csak ott?

* * *

Tapolcán gyalázkodó szó ismételgetésével durván megsértette a törvényes magyar miniszterelnököt egy magyar egyetemi joghallgató. Nagy nyilvánosság előtt! A megyei bíróság nem ítélte el a fiatalembert, mert a vélemény szabad. Akkor az én véleményem is szabad: örülök, hogy a megyei bírónak, és a joghallgatónak sem apja, sem rokona, sem ismerőse nem vagyok. Ha úgy volna is, inkább letagadnám, mert szégyellném.

* * *

Angol nyelvű cégtáblát látok, nem az elsőt és nem az utolsót és felmerül bennem az ötlet: ugyan mi lenne, ha bemenne egy vevő, aki ékes angolsággal fordulna az eladóhoz? A választ rád bízom... Mellesleg én nem tenném, mert semmi kétség, nem az eladó ötlete a hivalkodó cégtábla.

* * *

A köztiszteletben álló Iványi Gábortól idézem: "Az európai uniós normák szerint a levágásra szánt sertésnek meghatározott méretű ólat kell adni, hogy depressziós ne legyen. Nálunk még ennyi sem jár az embereknek. "Mit szólsz ehhez? Én csak annyit, hogy feltétlenül csatlakoznunk kell az Európai Unióhoz, hogy nálunk is érvényesek legyenek az európai normák s emberhez méltó élete legyen minden magyar embernek.

Dr. Imre Ernő

<<< Vissza