<<< Vissza

Meddig kell félni?
Fedett uszoda a megoldás

2003. február 7.

 

Farkas Sándor, Szentes és térsége országgyűlési képviselője levélben érdeklődött Jánosi György gyermek-, ifjúsági- és sportminiszternél arról, hogy meddig kell még félniük az ország legeredményesebb vidéki vízilabda utánpótlásbázisán a sportolóknak és a sportszerető közönségnek a szélvihartól? A fideszes honatya arra is választ várt: vajon mit kell még tenniük a szentesieknek azért, hogy végre ne az időjárástól függő sátorban, hanem fedett uszodában sportolhassanak és taníthassák a gyermekeiket úszni?

A napokban megérkezett Jánosi György válasza. Farkas Sándortól kapott tájékoztatást szerint a parlamenti képviselőhöz hasonlóan Szirbik Imre polgármester is a fedett uszoda építési igényével fordult a minisztériumhoz. Az elmúlt év december 10-én a tárca munkatársa helyszíni bejárás során tájékozódott a kialakult helyzetről. Ezen ismertette a jelenlévőkkel azokat a követelményeket (engedélyezett építési tervek, az építkezés költségvetése, önkormányzati önrész, stb.), amelyek teljesítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a minisztérium a fejlesztés támogatásáról dönthessen.

A miniszteri válaszlevélből a továbbiakban az is kiolvasható, hogy a 2003. évi ilyen célra fordítható források szűkösségére, illetve a korábbiakban vállalt kötelezettségek teljesítésére hivatkozva, előreláthatóan majd 2004-ben születik döntés arról, hogy a tárca mely önkormányzati sportlétesítmények fejlesztését támogatja. Amennyiben addig elkészülnek a döntéshez szükséges dokumentációk, úgy a szentesi uszoda támogatásának a lehetőségét is meg fogják vizsgálni.

Szentes és térsége országgyűlési képviselője mindezt nem tudja válaszként elfogadni, hiszen mint fogalmazott, a konkrét kérdései elől sorra kitért a miniszter. A fideszes képviselő arra is rámutatott, hogy Szentes sajnos még a szocialista polgármestere révén sem élvez előnyt az állami pénzek odaítélésében. Pedig - emlékeztetett rá a honatya - ez volt a legfontosabb érv a választások előtt arra, hogy a város a kormánypárti többségű önkormányzatra voksoljon.

Farkas Sándor a kialakult helyzet ellenére arra kéri a szentesi sportolókat, hogy a jövőben is az eredményeikkel hívják fel magukra az ország figyelmét. Az önkormányzat illetékeseitől pedig elvárja, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a minisztert a szaván tudják fogni: nyújtsák be időben és precízen a szükséges dokumentumokat, ne az legyen az akadálya egy lehetséges pozitív döntésnek.

<<< Vissza