<<< Vissza

Jól eladni a megyét
 

2003. február 7.

 

Az elmúlt héten Csongrád Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Frank József beszélgetésre, együtt gondolkodásra hívta a megye valamennyi településének polgármesterét a szegedi Forrás Szállóba. Szirbik Imre, Szentes polgármestere is részt vett a tanácskozáson, amiről elmondta: az új ciklus kezdetén, elsősorban, két témát akart megbeszélni a megyei elnök.

A megye marketing tervéről stratégiájáról és a térség tőkét vonzó lehetőségeiről. A két témakör több ponton összefügg, mert a megye jó hírét minél több helyre el kell vinni és a pozitív kép vonzza a befektetőket. A megyei közgyűlés pénzzel is segíti a környezetünket bemutató kiadványokat. Arról beszéltek a polgármesterek, mit lehet és mit érdemes bemutatni a saját településükről a nagyvilág számára. Az alföldi megyék gazdasági távolsága tovább nőtt a dunántúli régióhoz viszonyítva.

Szó esett a polgármesterek találkozóján a megye külföldi kapcsolatairól. Léteznek olyan kapcsolatok, ahol nincs folytatása a települési együttműködésnek. Erre is felhívták a résztvevők figyelmét. Egyúttal felkészültek arra a programsorozatra, ami az EU-s csatlakozásról szól, ez év április 16-tól, a belépési szándék aláírásától, a jövő évi, május elsejei csatlakozásig.  

<<< Vissza