<<< Vissza

Koncz Zsolt a válogatottban
 

2003. január 24.


A magyar futsal válogatott az év végi világbajnoki selejtezôkre készülve január második hetében Lisszabonba utazott. Az elôzô világbajnokságon bronzérmes Portugália ellen két barátságos mérkôzést játszottak legjobbjaink. A tizenegy fôs magyar keret tagja volt Koncz Zsolt, az NB III-as listavezetô Szentesi TE kiválósága, aki mellékesen a szegedi székhelyű Elsô Beton NB I-es kispályás csapat színeiben is kergeti a labdát.

- Hogyan sikerült bekerülnöd e meglehetôsen szűk keretbe?

- Tavaly Szegeden játszottunk egy nagyon jó mérkôzést azzal a budapesti Csô-Montage-zsal, amelyik késôbb a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupát is elhódította. A 8-3-as gyôzelmünkhöz két góllal és néhány gólpasszal járultam hozzá, valószínűleg erre a teljesítményre figyelt fel az ellenfél akkori edzôje, a mostani szövetségi kapitány, Kozma Mihály. Már ôsszel is utazhattam volna a válogatottal Spanyolországba, de egy nagypályán szerzett sérülés keresztbe húzta a számításaim.

- Gondolom, a lisszaboni két kudarc sem vette el a kedved a futsaltól?

- Szó sincs róla. Elôször 5-2-re, majd 5-3-ra maradtunk alul a portugálokkal szemben, de a világ elitjébe tartozó csapattól nem szégyen kikapni. Egyébként nagyszerű érzés volt kétezer nézô elôtt játszani olyan pályán, ahol a legprofibb körülmények veszik körül az embert. Kiváló, csúszásmentes pályaborítás, óceán-parti szálloda. Fantasztikus volt.

- Hogyan fér meg egymás mellett a kis- és a nagypálya? Nem lenne kifizetôdôbb csak az egyiket választani?

- Mindkettôt imádom csinálni. A parkettán teljesen amatôr keretek között játszunk, saját csapatomhoz edzésre sem tudok átjárni, csak mérkôzésekre. A válogatottnál már több kötelezettségem van, csütörtökönként Budapesten készülök a kerettel. Ha minden igaz, néhány hét múlva Belgiumba utazunk újabb felkészülési mérkôzésekre. Füvön a napokban kezdôdik az edzés, remélem, a klub vezetése válogatott szereplésem elé nem gördít akadályt.

- Bár szép álmokat dédelget a Szentesi TE, s ennek az álomnak te is részese vagy, mégis, ilyen nagypályás mutatókkal és futsal válogatottságoddal nem gondoltál a távozásra?

- Abban biztos vagyok, hogy az NB III-as bajnoki elsôséget nem lehet elvenni a Szentestôl. Ami pedig a személyemet érinti, akadt egy kihagyhatatlan lehetôség, amit nem szeretnék elpuskázni. A Zalaegerszeg egyik képviselôje keresett és hívott meg próbajátékra a dunántúli városba. Január 20-tól már ott folytatom a felkészülést, és ha nekem is lehetnek álmaim, szeretnék megragadni az elsô osztályban.

Bíró Dániel  

<<< Vissza