<<< Vissza

Ketten megfagytak
 

2003. január 24.

 

17-ére virradóra a Berek-Lapos területén 15 tanyát vertek szét az azóta ismertté vált tettesek. A két fiatalkorú betörő tört-zúzott, ami az útjukba került megrongált. Hogy mit vittek el? Némi színesfémhulladékot, amiért még komolynak mondható összeget sem kaptak. Később elfogták őket, ügyükben megindították az eljárást.

Szintén elfogták az a betörőpárost, akik január 9-én virradóra törtek be a Vásárhelyi úton lévő élelmiszerboltba. Ők 251 ezer Ft értékben vittek magukkal élelmiszereket. Sokáig nem örülhettek zsákmányuknak, mert 14-én már elfogták őket, sőt már a bíróság első fokon ítéletet is hozott ellenük. Eszerint az elsőrendű vádlott - nem jogerősen - 3 év fegyházbüntetést, a másodrendű vádlott, szintén nem jogerősen 2 év börtönbüntetést kapott.

Január 1-én indult eljárás egy férfi ellen, aki előbb hazakísért egy hölgyet, majd annak lakásán bántalmazta a nőt, később pedig különböző tárgyakkal a táskájában távozott a helyszínről. A férfi ellen kifosztás büntette miatt folyik eljárás és akár 5 év börtönbüntetést is kaphat cselekedetéért.

Szilveszter éjszakáján mások is "dolgoztak". Az egyik Dózsa György utcai lakásba hatoltak be ismeretlenek, a bevert ablakon keresztül. a házból élelmiszereket, valamint égetett szeszesitalokból álló gyűjteményt vittek el. A kár meghaladja a félmillió forintot. Sajnos a szentesi rendőrkapitányságnak is kellett a nagy hideg miatt kihűléses esetekkel foglalkoznia. Az elmúlt három hétben két időskorú személy fagyott meg házának udvarán. A rendőrség továbbra is kéri a lakosságot, hogy ha az út szélén fekvő embert látnak és akár ittas, akár nem, értesítsék a mentőket, vagy a rendőrséget, nehogy újabb tragédia legyen a dolog vége.

Tanúkat is keres a rendőrség, mégpedig azok jelentkezését várják, akik a tanyabetörésekkel, illetve a Dózsa György utcai betöréssel kapcsolatban használható információk birtokában vannak.

H.V.

<<< Vissza