<<< Vissza

Csacsi húzta a szánkót a havon
Téli tábor a kaján Zölderdő Óvodában

2003. január 24.

 

Az idén "Fergeteg havában" elkényeztetett bennünket a tél. Hatalmas mennyiségű hó esett, kövér jégcsapok függnek az ereszeken, a fák telis tele csodás zúzmarával, jégvirág az ablakok üvegén. Mi magunk is megdöbbenve beszélgetünk arról, hogy óvodás gyermekeink többségének ezek ismeretlen, eddig nem látott jelenségek.

A kajáni Zölderdő Óvodában óvodásgyermekek számára szervezett téli táborban három napon keresztül 65 szentesi kisgyermek vett részt. Sok éves hagyomány immáron, hogy a Kossuth Utcai Óvodába járó gyermekek évszakonként többször is kirándulnak az erdőszéli, gyönyörű park közepén fekvő óvodába. Teszik ezt azért is, mert a nevelőtestület kiemelt nevelési feladatául tűzte ki az egészséges életmódra nevelést, s felvállalták az asztmás-allergiás gyermekek nevelését. Másrészt a városközpontban lakó gyermekeket igyekeznek változatos módon a természet tevékeny ,megismerésére és szeretetére nevelni.  

A csodálatos tiszta levegőjű téli környezetben őszinte rácsodálkozással, s a kíváncsiság örömével vették birtokukba a tél adományait a gyermekek.

Önfeledt havas játékok, hóemberépítés, szánkóverseny, hófestés mellett távcsővel kémlelték a tájat, nagyítókkal vizsgálták a zúzmara szerkezetét. A legnagyobb élmény mégis az volt, amikor igazi csacsihúzta szánfogat után kötött szánkókkal indultak a falut körbeszánkózni nap, mint nap a kirándulók.

A gyermekeink nem értik, s meg is fogalmazzák: " A felnőttek miért nem szeretik a havat?

Mert nekik különlegesen jó játékot jelent.

" Amióta élek ez volt a legjobb napom!" - mondta Gy. Evelin, 4 éves óvodás, ezzel köszönve meg a felnőttek fáradozását.

A résztvevők nevében köszönetet mondunk Orosz Lászlónénak, a Kaján Óvoda vezetőjének, Szokodi Kálmán és Hoczejer Józsi bácsinak  a szánkóztatásért és az esemény támogatóinak: a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány és Szentes Város Közművelődési Alap Kuratóriumának!

        
                                      A Kossuth Utcai Óvoda
                                   Szakmai Munkaközössége

<<< Vissza