<<< Vissza

Pályázati portál
Új szentes.hu

2003. január 24.

 

  1998 óta rendelkezik a város internetes honlappal. Az előző kormányzati ciklusban a gazdasági minisztérium írt ki pályázatot olyan települések számára, akik addig nem rendelkeztek saját weboldallal. Nem tudni milyen szerencsés véletlen folytán, de erre a célra Szentes is nyert kettőmillió forint vissza nem térintendő támogatást.

2003. január 10. óta vadonatúj www.szentes.hu  várja az Interneten szörfözőket. Szentesről a MatávCom szerverére átirányított oldallal kapcsolatban azonban jó néhány kérdés felmerült. Kérdéseinkre Tari János, a Tanet Kft. ügyvezetője válaszolt. Elmondta, a pályázat megírásában és az új önkormányzati portál létrehozásában az önkormányzat részéről jelentős szerepet vállalt Pataki József, aki a későbbiekben is kontrolálni és koordinálni fogja a lappal kapcsolatos ügyeket. Mellette Tari Balázs, és több közművelődési intézmény dolgozója is segédkezett a várostörténeti és egyéb témák feldolgozásában. Arra a kérdésre, miszerint jelen esetben egy kirakat oldal vagy a szentesiek mindennapjait segítő webside-ról van szó, Tari  János elmondta, a még gyerekcipőben járó szentes.hu egy majdani e-önkormányzat elődje, ahol a város lakosságát érintő problémák, aktualitást élvező hírek, pályázati felhívások is helyet kapnak, valamint lehetőséget biztosít lakossági ügyfélszolgálat megteremtésére is. Mindezekhez azonban szükség van némi időre és egy olyan elhivatott munkatársi csoportra, akik lehetővé teszik az oldal dinamikus fejlődését és a többoldalú tájékoztatást megcélzó szerepkör működtetését.

  A MatávCom, illetve alvállalkozója, a GeoView által átirányított szentes.hu régi elemei (a Szentesi Élet, a Rádió Szentes és a város oktatási intézményeinek elérhetősége) eltűntek a világhálón. Az új weboldalon nem található menetrend és orvosi ügyeletekről tájékoztatás. Ezen hiányosságokat említve Tari János elmondta, megpróbálják minél hamarabb pótolni, a további hibákat kijavítani, de ehhez időre és szorgalmas emberekre van szükség.  

   B.D. 

<<< Vissza