<<< Vissza
Némethy kék-fehérben
 
2003. január 10.

Tovább folytatódik a hosszú évek óta tartó folyamat, hogy Szentes labdarúgása nevel olyan játékosokat, akik az NB I-ben is megállják helyüket. A legújabb Némethy László aki, a Kurca-partján tanulta, a labdarúgás alapját, s jelenleg az MTK színeiben bizonyítja tehetségét. Itthon töltötte téli pihenőjét ekkor beszélgettünk.

- köztudott, hogy ön korábban megfordult a Kispestnél, Haladásnál. Onnan igazolt jelenlegi klubjához az MTK-hoz. A kék-fehéreknél kevesebbet jutott szóhoz. Csalódott-e emiatt?
- Abszolút nem érzem magam csalódottnak. Szerintem ez egy óriási dolog, hogy az MTK-hoz kerülhettem. Úgy érzem, hogy mindent meg is tettem azért, hogy kék-fehérben játszhassam.

- Küzdeni kell a csapatba kerülésért vagy más oka van, hogy nagyon keveset játszott?

- Egyértelmű, hogy küzdeni kell a csapatba kerülésért. Most egy olyan gárdához kerültem, hogy a huszonhármas keretből, tizenhét fő felnőtt illetve utánpótlás válogatott. Ez egy iszonyatosan erős keret. Engem mikor leigazoltak azt mondták, hogy a jövő emberének igazolnak, ami azt jelenti, hogy nem az első perctől fogok játszani. Ennek ellenére nyolc mérkőzésen pályára tudtam lépni. Én ezt nagy dolognak tartom. Nagyon keményen edzek tovább, hogy még többet játszhassak. 

- Az elmondottak fényében hogyan értékeli saját teljesítményét?

- Az értékelésről olyan szempontból beszélhetünk, hogy két mérkőzésen voltam kezdő, a többi hat összecsapáson csereként léptem pályára. Összességében a nyújtott teljesítményemmel jelen állás szerint elégedett vagyok.

- Alföldiként mit jelent az ön számára egy igazi rangadón pályára lépni?

- Én az FTC-MTK örökrangadón játszottam. Egy óriási élmény a Fradi ellen játszani.

- A korábbi klubhoz képest milyenek a körülmények?

- Kispestnél a körülmények, a pályát nézve nem voltak teljesen megfelelőek. Szombathelyen a külső körülmények rendben voltak, ott viszont anyagi gondok mutatkoztak. Az MTK-nál minden kitűnő.

- A csapaton belül érezhető-e, hogy ön egy dél-alföldi kisvárosból indult, s több állomáson át érkezett a "nagyok" közé?

- Nem. Nagyon intelligens srácok vannak. Gyorsan befogadtak. Illés Béla, aki maga is szombathelyi, én is a vasi városból igazoltam a Hungária útra, sokat segített a beilleszkedésbe.

- Meddig kapott szabadságot?

- 2003. január 8-án kezdjük a felkészülést. Amit megszakít egy kéthetes februári ciprusi edzőtábor. Március elején pedig kezdődik a bajnokság tavaszi idénye.
- Mit remél 2003-tól?

- Mindent megteszek azért, hogy több játéklehetőséget kapjak. Minél sikeresebb szereplést az MTK-val. Értem ezalatt a nemzetközi porondra való kijutást. 

A szentesi utánpótlás is meg van az MTK-nál, hiszen a kék-fehér gárda U-19-es csapatának oszlopos tagja Kecskés Tamás. A vele készült beszélgetést későbbi számunkban közöljük.

Dunás V. Zoltán

<<< Vissza