<<< Vissza
Félúton a Bertók
 
2003. január 10.

Befejeződött az OB-I/B-s vízilabda-bajnokság őszi szezonja. A szentesi Bertók SC hullámzó teljesítménye miatt a hetedik helyen várja a folytatást a tizennégyes mezőnyben. Januárig ugyan pihenőt kaptak a fiúk, de az új sátor felavatására már felmerült egy óévbúcsúztató mérkőzés gondolata. A csapat körüli fejleményekről az edzőt, Pásztor Antalt kérdeztem.

- Lehet elégedettségről beszélni a hetedik hely kapcsán?

- Játékunkat tekintve felemás érzelmeim vannak. Néhány korai kudarctól eltekintve jól kezdtünk, hoztuk a kötelező győzelmeket, az ifiválogatott és a pillanatnyilag élen álló Ybl ellen csak szoros, kiélezett csatában veszítettünk. Tatabányán tört meg a lendületünk, amikor egy biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből, és ezt követően belezuhantunk pár budapesti zakóba. Viszont a végére ismét magunkra találtunk, s ezzel a hetedik helyre kapaszkodtunk fel.

- Kik tudtak maradandót alkotni az ősz folyamán?

- Azzal kezdeném, hogy kik nem tudtak, hiszen két játékosunk is magasabb osztályba igazolt. Hyc Zoltán még az idény elején választotta a Kecskemét csapatát, gólgyárosunk, Matajsz Gábor pedig november óta bizonyít a hírös város színeiben. Támadó játékunk hatékonyságán meg is mutatkozott hiányuk. Visszatérve a maradók körébe, Ludányi Szabolcs érett játéka nagy meglepetést okozott. Centereink, Orosz Róbert és Czirok Csaba jól birkóztak meg feladatukkal. Dr. Bertók Gyula tanárian osztogatott, a védelemben és a gólszerzésben egyaránt jeleskedő Piti Lászlót, Melkuhn Tibort és Zentai Ákost is itt kell említenem.

- Névadó szponzorotok elvárásainak is megfelel a hetedik helyezés?

- Gyula bácsi a hullámvölgy ellenére maximális támogatásáról biztosított bennünket. Remélem, az utolsó fordulók idegenbeli sikereivel meg tudtuk hálálni önzetlen segítségét. A városnak szintén köszönettel tartozunk

- Az újévi programban mi szerepel?

- Áll a sátor, tehát a körülmények adottak egy jó felkészüléshez. Január 6-án kezdjük meg az edzéseket, megpróbálunk néhány előkészületi mérkőzéssel ráhangolódni a rajtra. Március idusán Pécsen ugrunk a mélyvízbe, ahol rangadóval nyitjuk meg a tavaszi szezont.

Bíró Dániel

<<< Vissza