<<< Vissza
Luca napi Mikulás
Irodalmi- és rajzpályázat 
2003. január 10.

Hiába, olykor a babonák is tévedhetnek. A péntek, 13-i napok szerencsétlen időpont hírében állnak és az is kétségtelen, hogy Luca napja sem éppen a jó tündérekről híres, ám a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat (SZIDÖK) decemberi Télapó-buliját ez sem tudta elrontani. A rendezvényt két pályázat eredményhirdetése tette ünnepélyessé. 

A "Mai mese, érdekes hangulat" című kiírás középiskolásoknak szóló irodalmi pályázat volt. A beérkezett 35 pályaműből a zsűri Havasi Hajnalka munkáját értékelte a legjobbnak. A második helyezett Cseh Judit lett. Mindketten a Horváth Mihály Gimnázium tanulói. A harmadik helyen Vidó Gábor Tamás, a Terney Béla Középiskolai Kollégium lakója végzett. A zsűri külön megdicsérte Gölöncsér Márta és Urbán Nóra pályaműveit is.

"Az én rajzos mesém" című rajzpályázatot általános iskolásoknak hirdette meg a SZIDÖK. A zsűri két első díjat adott ki. Nógrádi Fanni, a Petőfi Sándor Ált. Iskola 12 éves tanulója (felkészítő tanára: Sprok János) pályaműve "Az aranyszőrű bárány" volt, Pászti Rebeka, a Deák Ferenc Ált. iskola első osztályos tanulója (felkészítő tanára: Füsti M. Judit) Zelk Zoltán: A három nyúl c. meséjének illusztrációját készítette el.

Második helyezést ért el Pinczési Borbolya és Mészáros Lívia Lilla, a Petőfi Sándor Ált. Iskola 3.b. osztályos tanulói. Mindketten "Az égígérő paszuly" c. mesét festették meg. (Felkészítő tanár: Gágyor Jánosné.) 

Harmadik díjat kaptak a Petőfi Sándor Ált. Iskola tanulói: Váczi Edina és Molnár Márta. Mindketten negyedik osztályosok. Edina pályaműve: "Öreg néne őzikéje", Mártáé pedig "A három kópé" című rajz volt. A Klauzál Gábor Ált. Iskola két ötödikes tanulója Bordás Ágnes (pályaműve: Aladdin) és Almási Imre (pályaműve: János vitéz) is harmadik helyezést ért el.

A zsűri kiemelte Lukács Aranka, Hernyik Lilla, Berényi Tünde, Lenti Melinda, Csepregi Stella, Pászti Ferenc, Pászti Dániel, Debreceni Edit és Borák Flórián pályaműveit is. Közönségdíjat kapott: Varga Lilla, Somodi András, Csepregi Stella, Lukács Aranka. A pályázatokon legjobban szereplők ajándékait - az alkalomnak megfelelően - a Mikulás adta át.

Miként lehetséges, hogy a Télapó egy egész hetet késett december 6-hoz képest? A dolog hátterében egy rendkívül szövevényes "bűntény" állt, melynek homályos részleteire Sir Henry Sherlock és Mackó Watson derített fényt, a díjkiosztást követő bábelőadás főhőseiként. A bábjáték közben (és alatt) a sütemény és csokoládé készletek rohamos fogyásnak indultak és kis híján veszélyes kalóriabombákká alakultak. Szerencsére még időben sikerült hatástalanítani őket: valaki bekapcsolt egy CD lejátszót, minek utána kitört a "péntek esti láz". Egy karácsonyi égősor és néhány gyertya segítségével a pince egyik terme pillanatokon belül disco-teremmé alakult. A programot táncverseny színesítette. A rendezvényen mindenki kapott valami apró meglepetést.

Pataki Katalin

<<< Vissza