<<< Vissza
A diákönkormányzat jó évet zárt
 
2003. január 10.

A Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat a múlt tanévvégi záró közgyűlésén új tisztségviselőket választottak. Diák-polgármesterként Bányai Norbert, a Pollák Antal Szakközépiskola tanulója vette át Forgó Mária helyét, míg alpolgármesternek Szeri Krisztinát, a Koszta József Általános Iskola diákját választották. A két új tisztségviselő mellett a SZIDÖK képviselők köre is alaposan átalakult. A diákpolgármestert az eddig megvalósult programokról és a 2003. évi tervekről kérdeztük.

- A május 22-ei közgyűlést követően - meséli Norbert - a nyár alkalmat adott arra, hogy felkészítő tábort szervezzünk azoknak, akik új emberként kerültek be a SZIDÖK csapatába. A főként általános iskolásoknak szervezett tréning jó lehetőség volt arra, hogy egy olyan közösséget építsük ki, amely a tanév folyamán is együtt munkálkodik a diákközéletben.
Hogyan érzed, sikeres volt a nyári felkészítő tábor?

Igen, hiszen szeptember 20-án, a tanév első küldöttgyűlésén a SZIDÖK "történelmi" pillanatokat élt át. Soha nem volt még példa arra, hogy egy közgyűlésen négy határozatot hozzanak meg a küldöttek. Döntöttek a SZIDÖK igazolványok kiadásáról, az egész tanévi programról, a Képviselő-testületi munka részleteiről illetve arról, hogy értékelni fogják az egyes intézményekben folyó városi vonatkozású közéleti tevékenységet. 

- Úgy hallottam, a SZIDÖK ezentúl már az interneten is megtalálható. Milyen információkat tudhatunk meg itt a diákéletről?

- A www.szentesinfo.hu/torodes címen található lap októberben készült el. Hosszú idő óta terveztük már, hogy létrehozunk egy olyan Internetes portált, ahol sok lényeges információ megtalálható a SZIDÖK-ről. 

-Mikor adták át az igazolványokat?

- Az igazolványokat Szirbik Imre polgármester adta át személyesen a küldötteknek a november 15-ei önkormányzati ülésen. A város első embere az összegyűlt diákoknak beszélt arról, milyen fontos az ő szerepük a mai diák közélet kialakításában, formálásában és nem mellékesen az Európai Unióhoz való csatlakozásban. 

- Igaz-e az, hogy egy erdélyi túrára is készül a SZIDÖK?

- Az évek óta folyamatban lévő erdélyi csereprojekt 2003-ban végre teljesen megvalósulhat. Eddig már több alkalommal jártak Magyartésen erdélyi diákok. Most a beadott pályázatokon nyert pénznek, illetve a lelkes támogatóknak köszönhetően a szentesiek látogathatnak el Erdélybe, március 20 és 24-e között. 

- Mi várható még a tavasszal?

- Lesz egy diák drogkutatás, egy grafiti-terv pályázat. Hagyományos programjaink közül lesz LEG-DIÁK választás illetve javaslatot teszünk a felnőtt önkormányzatnak a "Szentesi Ifjúsági Közéleti Díj" felnőtt és tizenéves kitüntetettjére. Elkészítünk egy városi tizenéves közéleti igény, siker és problématérképet is, amivel a nyár folyamán az újonnan megválasztandó testület majd tovább dolgozik. 

Forgó Mária

<<< Vissza