<<< Vissza

Szilveszter
 

2002. december 20.

 

Bő két hét áll azok rendelkezésére, akik még nem döntötték el, hogy hol és milyen keretek között töltenék az év utolsó estéjét. A karácsonyi vásárlás, az ünnepekre való készülődés mellett ez a "súlyos" kérdés is napirendre kerül.

A dilemma adott. Vagy otthon, szűk családi körben a televízió előtt kuncogjuk végig a Szilvesztert, kezünkben a kissé megszáradt bejglivel, és a Himnusz után álmos mosollyal próbálunk majd újévi fogadalmat tenni, vagy felkerekedünk, és barátokkal, ismerősökkel együtt egy vesetisztító-májduzzasztó fergeteges buliban veszünk részt. Ilyen és ehhez hasonló ingereket követve azonban újabb válaszúthoz érkezünk, ugyanis mozgatórúgónk, a zene alapvető jellemzői közül kitűnik annak élettani sajátossága. Az élő vagy hangszeres zene nosztalgikus varázsa emeli ugyan az est fényét, de a felkért zenekarok minőségi mutatói a meglepetés erejével hatnak. A diszkókban, vagy más szórakozóhelyeken lemezjátszókról "felcsendülő" pulzuszenék garantálják az éjszaka monotonitását, lineáris törvényszerűségeit, de igazából az egész egy robogó vonaton eltöltött ünnepre emlékeztet majd. Mindkét változatból akad bőven Szentesen.

Fontos szempont a gyomor űrtartalmát kitöltő fogások halmaza. A "zsákbamacskára" kényszerített vendégek a pezsgőspohár emelgetése közben ezt általában figyelmen kívül hagyják, és csak a tradicionális ételek kerülnek pontozásra.

E két alapvető tényezőt mérlegre téve felsejlik a házibuli gondolata, ami ugyan kézzelfogható hangulatot varázsol, de másnap ugyanazon kezek szorgos munkájával áll csak vissza a rend.

B.D.


<<< Vissza