<<< Vissza

Az olvasó emlékezik
 

2002. december 20.

 

1960-ban a megyei KPVDSZ rendezésében Szentesen került sor az amatőrök labdarúgó kupájára. Erről közöltek egy fotót a Szentesi képes krónika rovatukban. Ezzel kapcsolatban küldök néhány információt és egy megtörtént sztorit.

Résztvevők voltak az 1960-ban létrehozott megyei vállalatok (Csm-i Éliker, Csm-i Komlett, Csm-i Delta Kisker vállalatok és városi szövetkezetek). A döntőt a Csm-i Éliker és a Csm-i Delta Kisker játszotta. Mindkét csapatban játszottak szentesi, csongrádi, makói és hódmezővásárhelyi kiskerdolgozók.

A félidei eredmény 2-0 volt a Delta Kisker javára. Én ekkor a Csm-i Éliker dolgozójaként a Szentesi Kinizsi vízilabdacsapatának kapuját védtem. Szünetben azt mondja Csorba György - aki a Csm-i Éliker igazgatója volt -, hogy "Tibor! Téged állítalak be a kapuba a második félidőben. Ha gól nélkül megúszod a mérkőzést, kapsz 100,- Ft- fizetésemelést!" Az történt, hogy a második félidőben kiegyenlítettünk és tizenegyes rúgásokra került sor. A megállapodás szerint egy személynek kellett 10 db tizenegyest rúgnia.
Mi kezdtük a tizenegyes rúgásokat, melyet egy makói kolléga, Puskás János rúgott. A név kötelez! Puskás mind a tíz tizenegyest berúgta. Következett a Delta Kisker, akinek Gyenes Feri rúgta a tizenegyest. Szerencsémre már az első kísérletet megfogtam! Lett nagy öröm. az Éliker nyerte a KPVDSZ Kupát és hozzá egy komplett labdarúgómez felszerelést. Ja! A következő havi borítékom ezúttal 100,- Ft-tal vastagabb volt.

Szeretném még néhány névvel kiegészíteni az Önök által felismert volt kollégáimat: Az álló sorban balról a második Hadobás Mihály makói boltvezető, az álló sorban jobbról a negyedik Puskás János makói boltvezető, az alsó sorban balról az első egy csongrádi boltos (sajnos a neve nem jut eszembe) és az alsó sorban jobbról az első Gulácsi Mihály szintén makói boltos.

Bizony jóleső érzés nekünk nyugdíjasoknak, ha ebben a rohanó taposó világban néha-néha reánk is jut egy kis visszaemlékezés.

Zentai Tibor Hódmezővásárhely


<<< Vissza