<<< Vissza

Civilek a szegényekért
 

2002. december 20.

 
A szentesi Szeretetakció a Szegények Karácsonyáért mozgalom keretében 200 darab 4 ezer forint értékű nagykereskedelmi értékű élelmiszercsomag készült az adományokból, vállalkozások, magánszemélyek anyagi felajánlásaiból.

Azonkívül a tombolajegyekből 200 ezer forint, és a szeretetakció rendezvényein a sportolók nevezési díjainak bevételéből 100 ezer forint. A csomagok - a polgármesteri hivatal szociális osztálya javaslata alapján - ezen a héten kerültek kiszállításra. E mellett a Szentesi Gyermekbarátok Alapítványától kaptak 50 ezer forintot, melyből a Családsegítő Központ javaslata alapján 10 darab 5-5 ezer forint értékű ruházati vásárlási utalványt juttatnak el a rászorulók számára.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban megtartott rendezvényen Szirbik Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket, vendégeket és mindazon önkénteseket, akik ezt az akciót hosszú évek óta megteszik. Az aktivisták önzetlenül teszik.
- Bízom benne, hogy azok a villanások, amelyek egy-egy gyermekarcon örömként látszanak, kárpótolják őket a munkáért, s azt mondják, jót cselekedtem. A feléjük irányuló szeretet bíztatás a jövőre, hogy máskor is vegyenek részt az akcióban. Hogy legyen szebb, boldogabb karácsonya mindenkinek - mondta a polgármester.
A műsorban fellépett Havasi Hajnalka, a Petőfi Sándor Általános Iskola kiskórusa, a Szilver és a Blero TSE táncosai, a Szabadidős Sportklub Rock and Roll tánccsoportja és a Zöldág Egyesület táncosai.
*
Mindazok, akik a nyereményeiket a rendezvényen nem tudták átvenni, azokat átvehetik a klub Tóth József utcai helyiségében karácsony előtt munkanapokon 9-16 óra között vagy január 2-31-e között szerda délutánonként 15-17 óráig. Január 31-e után a tombolatárgyak már nem vehetők át.


<<< Vissza