<<< Vissza

Gondolatok
 

2002. december 20.

 
A Karácsony lényegét senki sem fogalmazhatná meg pontosabban, mint maga a Betlehemben született Gyermek felnőtt korában tette: "Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." annál nagyobb öröme senkinek sem lehet, mint aki tudja, hogy a Megváltó jóvoltából, neki magának is örök élete VAN.
*
Sok üdvözlet kel szárnyra így az ünnepek alkalmából, de egyetlen egy sem ér annyit, mint az angyaloké, amely így szól: "/Adassék/ dicsőség a magasságban Istennek és (legyen) a Földön békesség a jóakartú embereknek."
*
A betlehemi pásztorok is üzennek: "Elmegyünk mind Betlehemig, hogy meglássuk a dolgot, amelyet az Úristen megjelentett nekünk." Tedd ezt Karácsony napján te is, ne érd be kevesebbel, múló külsőségekkel!
*
A napkeleti bölcsek úgy ünnepelték Karácsonyt, hogy addig mentek, amíg rá nem találtak a megszületett Megváltóra, tisztességet tettek neki és a szent szülőknek, s lerakták eléjük a magukkal vitt ajándékokat. Te is ajándékozol Karácsonykor? Kinek mit adsz? Jut Jézusnak is? Legalább egy hálaima...
*
Gyönyörű a feldíszített karácsonyfa, de milyen lesz két hét alatt? Elmúlik, mint a világ minden dicsősége. Egy marad meg: Isten szeretete, amellyel téged is, engem is szeret.
*
Boldog Karácsonyt kívánok minden olvasónak.
*
És boldog új évet 2003 első napján, majd az egész esztendő többi napján is.
*
Ahhoz, hogy valóban boldog új éved legyen, meg kell tanulnod örülni a legkisebb jónak is, mindenekelőtt annak, hogy szeretteid élnek és szeretnek téged. És nem csak ők, de aki Feletted van és gondot visel rólad, nem veszi le a szemét rólad. Ezt ne feledd el a nehéz napokban, mert azok is lesznek.
*
Ha jót akarsz az új esztendőben, akkor ne harcolj, hanem mindenkivel törekedjél békességre. Ha vét valaki ellened, te ne állj bosszút, hanem bízd az igazságosan ítélő Istenre!
*
Szeresd felebarátodat, mint magadat. Neked is az a legjobb, ha mások szeretnek téged ..Én erre törekszem. Tedd te is, és boldog új évünk lesz!


<<< Vissza