<<< Vissza

Diákokat segítenek
 

2002. december 20.

 
December 14-én, szombaton a Művelődési- és Ifjúsági Ház előadótermében ünnepélyes keretek között átadták a Bursa Hungarica ösztöndíjakat az arra jogosult diákoknak.

Az átadón részt vett Szirbik Imre polgármester, Szűcs Lajos alpolgármester és Oltyán Lajos, az önkormányzati képviselő testület művelődési és oktatási bizottságának elnöke. Mint ismeretes, a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer elsődleges célja, hogy a hátrányos szociális helyzetben élő diákok esélyegyenlőségét javítsa, továbbtanulásukat anyagilag támogassa.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Szentes városa a jövő fiatal értelmiségének segítéséről nem csak beszél, de tesz is azért, hogy a nehéz körülmények közt élő diákok helyzetén könnyítsen. Mint elmondta, a Bursa Hungarica körüli problémák (aki kap, az kevesebbre számíthat más - iskolai - szociális támogatásokból) áthidalására a város egy másik pénzalapból is juttat támogatást, így valódi többlettel számolhatnak a diákok. Ezzel kívánják elősegíteni, hogy a város fiataljai a legkorszerűbb, legkiválóbb tudásra tegyenek szert.

Szirbik Imre a diákokhoz szólva kifejtette: Szentes büszke azokra a fiatalokra, akik tovább tanulnak, a város érdeke pedig az, hogy az általuk megszerzett tudás haza jöjjön, s itt szolgálja a település jövőjét. "Az ösztöndíjat útravalóként kapjátok, hogy megalapozott tudást szerezzetek. Érezzétek: innen indultatok, és amit megtehettek, tegyétek meg a városért" - tette hozzá.

Közel 140 végzős középiskolás, illetve valamely felsőoktatási intézményben tanuló diák kapott ösztöndíjat. Mint megtudtuk, kevés kivétellel minden pályázat kedvező elbírálásban részesült. A határozatok kiosztására kellemes hangulatban, kötetlen beszélgetés közben a klubteremben került sor. Az összegeket bankszámlákra utalják ki, míg az ösztöndíj megyei részét január 5-én bírálják el.


<<< Vissza