<<< Vissza

Befogadták a képviselők
 

2002. december 20.

 
Kettőből kettő. Röviden talán így lehetne értékelni Varga Árpád, a 4. számú választókerület önkormányzati képviselőjének választási teljesítményét. 23 éves kora ellenére két fronton is megmérettette magát, és magabiztosságát, lendületét siker koronázta. November óta a megyei önkormányzat külügyi bizottságának alelnöke, valamint a város ifjúsági és sportbizottságának tagja. Állítása szerint mostanában a tapasztalatszerzés kapja munkájában a legnagyobb szerepet, a városháza nagytermét egyelőre iskolának tekinti. Vettem a bátorságot, és az évnyitó éjszakájáról kérdeztem.

- Október 20-án este hét körül volt gyülekező az MSZP Kiss Bálint utcai bázisán. Eleinte feszült hangulat uralkodott, majd látva a budapesti meg az országos eredményeket, és azok szentesi tükörképét, kicsit oldódott a légkör. Néhány jelölttársam számára akadtak izgalmas percek a vége felé, de tizenegy óra tájban már örömmámorban fürdött az egész társaság. A közel 100%-os teljesítmény fényében ez érthető is, de ezzel együtt felelősségünk is megsokszorozódott.

- Hogyan fogadtak az idősebb generáció képviselői?

- Volt némi távolságtartás a kampány időszakában, hiszen se ők, se én nem tudhattam, mi sül ki az általunk gyúrt programok megítéléséből. Később ez a viszony korrekt munkatársi, néhol barátivá vált. Befogadtak. A korkülönbségek ellenére egyenrangú partnere lehetek számtalan tapasztalt, nagy tudású embernek, meghallgatják a véleményemet, és ez számomra roppant megtisztelő. Hozzá kell tennem, a legnagyobb elismerés akkor ért, amikor legnagyobb vetélytársam, Félegyháziné Somogyi Éva, aki három cikluson keresztül volt körzetem képviselője, mellesleg hatalmas szakmai tekintély, győzelmemet követően gratulált, sok szerencsét és jó munkát kívánt. Ennél emberibb gesztussal nem találkoztam.

- Hogyan tudod beosztani az idődet, hiszen mind a város, mind a megye felé kötelezettségeid vannak?

- Nehéz ugyan, de megoldható. Tisztségemből kifolyólag rengeteg fórumon kell részt vennem, városi és megyei önkormányzat részéről testületi, bizottsági anyagokat kapok, meghívások érkeznek, és a munkahelyemet sem szabad elhanyagolni.

- A megyei önkormányzat külügyi bizottságának alelnöke vagy. Különösen most, az EU-csatlakozás idején miként sikerült e prioritást élvező posztot elnyerni?

- Itt kell elmondanom, nagyon nagy öröm számomra, hogy az Európai Uniót tekintve sínen vagyunk. Lezárultak a tárgyalások, megköttetett a csatlakozási szerződés, és ez minden magyar és szentesi ember életében egy ugródeszkát jelent a jobblét felé. Visszatérve kérdésedre, javarészt nyelvtudásom alapján kerültem ebbe a pozícióba. A Külkereskedelmi Főiskolán végzős vagyok, van némi fogalmam az Unióról. Szirbik Imrével, aki a bizottság elnöke, az érdemi munka területén jól kiegészítjük egymást, és ennek előnyeit szeretnénk a Kurca partján is kamatoztatni.

- Saját választókerületedben akad-e néhány tennivaló, ami megkerülhetetlen?

- Természetesen. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése elodázhatatlan két okból is. Az első a környezetvédelmi, ami - remélem - mindenki számára érthető, a másik az a páratlan lehetőség, hogy a magyar állam is jelentős összeggel támogatja a programot. Ez az ingatlantulajdonosok számára nagyon kedvező befektetés, hiszen házuk, lakásuk értéke ezzel csak emelkedni fog. Ugyancsak e körbe sorolható az útburkolatok felújítása, és persze a bicikliút kérdése. A Hungerit Rt. kamionforgalmának elterelését sikerült megoldani.

- A bemutatkozó szórólapod utolsó mondata szerint a fiatalok érdekeit kívánod kiemelten kezelni.

- Azt hiszem, ez magától értetődik. Nagyon jól ismerem problémáikat. A magam részéről a munkahelyteremtés mellett sarkalatos pontnak tartom az egészséges élet népszerűsítését, s máris idevág a szentesi sport helyzete. Önkormányzati források szükségszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de a vállalkozói szféra támogatását sem szabad figyelmen kívül hagyni. Közös a nyereség, ha minden segítséget, felajánlást felhasználunk e nemes ügy érdekében.

Bíró Dániel


<<< Vissza