<<< Vissza

Euróval is lehet fizetni
A csatornaprogramban

2002. december 20.

 
A Szentesi Csatornamű Társulat létrejöttével lezárult az első fejezet a csatornaprogramban - mondta Korom Pál, a társulat ellenőrző bizottságának elnöke. A társulat az alap a folytatáshoz. Jelenleg a szerződéskötők száma megközelíti az érintettek 90 százalékát, a pontos adatokhoz még hiányzik a teljes feldolgozottság.

Több kérdés felmerült a 300.000 forintos önrész összetevőivel kapcsolatban. A lakáskassza-szerződéssel rendelkezők 8 év alatt 96 ezer forintot fizetnek be, ehhez az önkormányzat közalapítványon keresztül még 96 x 1088 forintot tesz, ez 104.448 forint. Ehhez jön a lakáskassza 30 százalékos állami támogatása és 3 százalék banki kamat. Így a 8. év végére összejön a 300 ezer forint önrész. Szintén kérdésként hangzik el, hogy mi lesz, ha a forint helyett időközben euró lesz a hivatalos fizetőeszköz. Nos, akkor is 1000 forint értékű eurót kell törleszteni havonta és az összeg sem változik az évek során. Ha valaki most nem veszi igénybe ezt a kedvező lehetőséget, akkor természetesen a 300.000 ezer forintot egy összegben kell befizetnie.

A hozzájárulást háztartásonként kell megfizetni, azaz ha egy ingatlanon két család él külön házrészben vagy például egy fodrászüzlet van a lakásnál és annak a napi vízfogyasztása meghaladja a napi 500 litert, akkor kétszer kell az önrészt megfizetni. Két vízórás ingatlan azonban nem jelent feltétlen két háztartást.

Mit tehet, aki nem tudja fizetni a havi 1000 forintot?
Először is fontos, hogy az első részletet már decemberben be kell a kapott csekken fizetni. Akinek gondot jelent a törlesztés, az minél hamarabb nyújtson be támogatási kérelmet a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályához, a városháza 131-es szobájában.


<<< Vissza