<<< Vissza

Környezetünk megóvása
 

2002. december 13.

 
Csernus Lukács László a 14-es számú választókerületben indult a helyhatósági választásokon az SZDSZ, illetve a baloldali összefogás támogatásával. A szabaddemokratáknál pártoló tag, mint mondja, eddig soha nem politizált. Az első nekifutása máris bejött.

- A párt és a lakosság kért fel, ismerőseim győzködtek, induljak el a választásokon - mondja. - Bevallom, nehezen szántam rá magam. '92 óta itt lakom a körzetben, a Knézich Károly utcában. Megpróbálok segíteni. Van tennivaló bőven. Már korábban is szóvá tettem, hogy a városnak két kapuja van: az északi és a déli. Az előbbi rendbe van téve, az utóbbi el van hanyagolva. Ebben próbálok tenni. Másik nagyon fontos feladat az Ipartelepi út és a vasút közötti illegális szeméttelep fölszámolása. Lapistón sürgető teendő a buszmegálló rendbetétele, valamint a gyalogátkelőhely kijelölése. Igény van az utak, járdák kijavítására. Az Ipartelei úton lakók sérelmezik, hogy ha buszra akarnak szállni, át kell gyalogolniuk a Vásárhelyi útra. Legalább a Lapistó felöl érkező járatok arra kanyarodhatnának. Szerintem megoldható lenne, már csak az ott lakó idősek és a gyerekek érdekében is.

- Nagy területet kell bejárnia.

- Ahogy Vásárhely fele megyünk, jobb oldalt ott van a Knézich Károly utca és környéke, baloldalt a Juhász Gyula, Hétvezér utcák, aztán kifele a tanyai rész és Lapistó. Valóban nagy a választókerület.

- És megszaporodtak a teendők is...

- A víz- és gázszerelő szakmában dolgozom, szerencsére ott is sok a munka. Hogyan győzöm a képviselői feladattal együtt? Szerencsére sok támogatást kapok. A családomtól, a munkahelyemen, a testületben.

- Milyennek találja az önkormányzat összetételét?

- Nekem nincs problémám a Fidesz vezette polgári összefogással az önkormányzatban. Jó részüket régebbről ismerem, tisztelem őket. Úgy érzem a testület erősödött. Együtt tudunk dolgozni a jövőben.

- Ott vannak a városi feladatok is...

- Mindjárt belecsöppentem a munka nehezébe, a költségvetés kérdésébe és a csatornázás szervezésébe. Ez utóbbit én is üdvözöltem. Örülök neki, hogy jól haladnak a dolgok. A körzetemben eleinte nehezen álltak rá, aztán sorban többen is megkötötték a szerződést. Én nagyon fontosnak tartom, különösen azért, mert tudom, hogy a környezetünk mennyire szennyezett. Ha csak arról beszélek, hogy 24 méterig nem lehet vizet úgy felhozni, hogy ne legyen benne valamilyen kórokozó, fertőző baktérium, már az is elég. Odahaza, a kerti kútból történő locsolás után kiégett a fű. Az uniós csatlakozásnál is nagyon fontos, hiszen ott már kötelező lesz a szennyvízelvezetés, csatornázás. Aki nem lép be, az előbb-utóbb környezetszennyezési bírságot fizet majd. Ami szintén sokba kerülhet.

- Milyen bizottságokban kérik ki a véleményét?

- Egy bizottságba szerettem volna bekerülni, a városfejlesztésibe. Ez valahogy nem jött össze. Helyette a lakásügyi, valamint a kereskedelmi, idegenforgalmi bizottságba választott be a testület. Már látom előre, lesz dolgunk, bőven.

L. J.


<<< Vissza