<<< Vissza

Ravatalozók díja
Legyen tisztább!

2002. december 13.

 
Rendelet tartalmazza Szentesen is az önkormányzat tulajdonában levő ravatalozók használatáért fizetendő díjat. Azt a díjat, melyet a temetési szertartást végző vállalkozók fizetnek meg a szolgáltatás igénybevételéért. A befolyt bevételekből végzi a városellátó intézmény a ravatalozók üzemeltetését. Ebben szerepel többek között a takarítás, a karbantartás és az energia költsége.

A jelenleg elfogadott használati díj 2000. január 1-jétől van érvényben és 2300 forint plusz áfát tartalmaz temetésenként. A képviselő-testület december 6-i ülésére beterjesztett előterjesztés kimondja, hogy az időközben végrehajtott energiaár-emelések, a takarítószerek drágulása, valamint a takarítók bérének emelkedése miatt mind kevesebb a pénzügyi fedezet a ravatalozók elfogadható színvonalú karbantartásához. Ennek megfelelően a díjat jövő év január 1-jétől 2800 (+ áfa) forintban határozták meg egységesen, temetésenként.

A vitában Karikó-Tóth Tibor (Fidesz) a polgári összefogás véleményével egyezően elmondta, hogy ők 2500 forint (+ áfa) emelést javasolnak. Egyben felszólítják a városellátó intézményt, hogy a ravatalozók tisztántartását, karbantartását a jelenlegi állapotokon jelentősen javítva, megfelelő módon lássa el. A díjtételre vonatkozó indítványt a testület elvetette.


<<< Vissza