<<< Vissza

Vöröskereszt-puttony
 

2002. december 13.

 
Ahogyan csinálják, az fantasztikus. Szenzációs szervezéssel. Agócs Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt területi titkára szeptember óta járja a szponzorokat. Ez idő alatt közel 30 támogatót keresett fel. Szerencsére a legtöbben segítették a nemes ügyet.

Összejött 224 ezer forint, a természetbeni adomány pedig 154 ezret tett ki.
Így megy ez immáron ötödik éve.

- Hagyomány, hogy karácsonykor csomagot osztunk a felnőttek részére - meséli a titkár. - Jótékonysági bálakból, hangversenyekből befolyó összeg adja a rávalót. Így jutott eszembe, hogy a kicsikre gondolva Mikulás-csomagokat is oszthatnánk. Hogyan csináljuk? Fölvettem a kapcsolatot Csepregi Évával, mivel akkortájt a környéken turnézott. Megegyeztünk. A rá következő évben a Csudavilág produkció járt nálunk, majd ismét a nagyon szimpatikus Csepregi Éva. Tavaly a Pom-Pom együttes adott műsort, az idén Delhusa Gjon.

A rendezvényre a Szentes és környéki iskolákat mozgósítják. Az intézményekből, néhány civil szervezettől létszámarányosan jönnek a gyerekek. Miként tették azt december 5-ének délutánján a Tóth József Színházteremben. Ahol is Szirbik Imre polgármester köszöntötte a termet megtöltő gyermeksereget, utána a Koszta József Általános Iskola ritmikus sportgimnasztika szakköre Mikulás-táncot adott elő. Azt követően Agócs Lászlóné szólt a vöröskeresztes munkáról, megköszönve támogatásukat felsorolta a szponzorok neveit, majd Delhusa Gjon lépett színpadra.

- Hogyan is került az énekes Szentesre?

- Tavasszal Szegváron egy belvizes családnak adta át az adományát, akkor találkoztunk - meséli a titkár. - Mivel Zámbó Jimmyvel korábban készítettek egy CD-t, azt fölajánlották a vöröskeresztnek, és mi ezeket árultuk. Akkor nagyon kellemes benyomást tett rám, szeptemberben meghívtam Szentesre. A gyerekek nagyon örültek neki.

Miként a mostani ünnepség alkalmával is. Delhusa Gjon nagyon ért a gyerekek nyelvén, nagyszerűen tudott velük kommunikálni. Agócs Lászlóné elmondta, hogy a műsor után több telefont, levelet kaptak. Árpádhalmáról például azért mondtak köszönetet, mivel a kisfiú, aki nagyon élvezte a programot, most járt először színházban. A valóság az, hogy várják az ilyen produkciókat.

Műsor után a Mikulás minden gyereknek egy-egy csomagot osztott ki. Ami kimaradt, másnap bevitték a kórház gyermekosztályára. Az előtérben a Damjanich János Általános Iskola tanulóinak rajzaiból, festményeiből nyílt kiállítást láthatta a közönség.


<<< Vissza