<<< Vissza

Rögbi zöld asztalnál
 

2002. december 6.

 
Gyakorlatilag befejeződött a 2002-2003-as NB II-es rögbibajnokság őszi idénye. A záró mérkőzés eredménye nélkül., a Szentesi VSC "91-esek" csapata a tabella élén áll. Az Esztergom II. elleni utolsó összecsapást elvesztette a szentesi gárda, de óvtak. A szentesi különítmény félévi bizonyítványáról beszélgettünk Törőcsik Sándorral, az együttes játékos-edzőjével.

- Mi volt az óvás oka?

- Az Esztergom egy NB I-es és egy NB II-es együttessel vesz részt a nemzeti bajnokságban. Ebben az esetben a versenykiírás úgy szól, hogy másodosztályú mérkőzésen csak három NB I-es játékos szerepelhet, de ők hatot szerepeltettek. A beadványunkra semmilyen válasz nem érkezett.

- Mennyire elégedett a csapat félévi teljesítményével?

- Elégedett vagyok, hiszen a kitűzött célt megvalósítottuk.

- Kik azok, akik hozták a várt teljesítményt?

- Ritkán szoktam neveket mondani, mert ez csapatjáték. A közös munka hozza meg a sikert vagy a kudarcot. A szokásomtól eltérően most kiemelnék néhány nevet. Az első Szilágyi Csaba ő szegedi ugyan, de 21 éves kora ellenére nagyot alkotott. A válogatott kapujánál kopogtat. Jól teljesített még Fekete Csanád, Baranyi Gábor, Szabó Árpád, Nagygyörgy Ádám. Teljesítményromlás azoknál a srácoknál mondható, akik munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak rendszeresen edzésre járni, de ők sem játszottak olyan rosszul, hogy neveket említsek. Nagyon nehéz összehozni az edzést, hiszen a játékosok több városban dolgoznak.

- Az őszi idény folyamán a csapat több nagyarányú győzelmet aratott, talán gyenge a csoport? Vagy kinőtte a gárda az NB II-t?

- Átszervezték ugyan a bajnokságot. A csoport nem gyengült. Három egyforma képességű gárda van az Esztergom II, Pécs és mi. Az előző kettővel szoros meccset játszottunk. Kötelező volt győzni, illetve hozni a két pontot a Bp. Medvék, Békéscsaba és a Zalaegerszeg ellen. Ez a három együttes az, akik ellen nagyarányban diadalmaskodtunk. A korábban szebb napokat ért Békéscsabát a megszűnés fenyegette, Zalaegerszeg viszont másfél éve lépett be a rögbi körforgásába.

- Mikor kezdik a felkészülést a tavaszi idényre?

- Nem állunk le teljesen, erőnlétünk megtartása szempontjából egy kis futás, néhány fekvőtámasz szükséges. A felkészülést januárban heti két tornatermi foglalkozással illetve szombatonként labdás edzéssel kezdjük.

- Próbálna-e igazolni?

- Ez is pénz kérdése. Egyik játékosunk Peleskei Tamás egy évre Angliába ment dolgozni. Őt megpróbáljuk pótolni. Támogatót is keresünk. Köszönjük az önkormányzat segítségét.

- Közeleg az új esztendő. Vannak új tervek?

- A cél továbbra is az első, második hely valamelyike. A bajnokság zárásakor a bronzérem már csalódás lenne.


Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza