<<< Vissza

Szürke csapat vagyunk
 

2002. december 6.

 

Befejeződött az OB-I-es vízilabda bajnokság alapszakaszának első köre. A Kontavill Szentes csapata szombaton sem tudott javítani idei mérlegén, a budapesti UTE otthonában 12-7-es vereséget szenvedett. Két győzelméért kapott négy pontjával a tabella 10. helyéről várja a folytatást, ami még ebben az évben három idegenbeli mérkőzést jelent. Arról, hogy reális-e ez az eredmény, Kádár Józsefet, a csapat edzőjét kérdeztem.

- Reális lehet azért, mert már az év elején tudtuk, hogy kettészakad a mezőny két hatos csoportra. Két gyenge csapat, a Cegléd és a Kecskemét mellett négy közel azonos tudású gárda van, ide tartozunk mi is. A három legnagyobb riválisunk ellen itthon és vendégként is elveszítettük a párharcokat, ez nem volt tragédia, de nem is jött jól. Nem játszottunk rosszabbul ellenfeleinknél, csupán balszerencsések voltunk. Reményeink szerint tavasszal a Szolnokot és az Egert itthon megverjük, bízunk benne, hogy ugyanígy verjük a két gyengébbet, így a 7. és 10. hely kérdése közel sem dőlt el.

- Nem gondolja, hogy az a négy pont kevés?

- Mint említettem, a maximum, amit elérhettünk volna, 10 pont.

- Kinek a játékával volt megelégedve?

- Összességében az egész csapattal. A nyári felkészülés során és a bajnokság heteiben kirótt munkát minden játékos maximális erőbedobással hajtotta végre. Az, hogy ez nem jött ki a mérkőzéseken, abból adódik, hogy nem vagyunk elég jók. Kis szürke csapat vagyunk.

- Tud-e az elkövetkező mérkőzésekre erősíteni a klub?

- Nem, sajnos tovább gyengülünk. December végén a balkezes Spencer Dornin visszatér az Egyesült Államokba, március elején pedig Berki Bandi és Kiss Pista távozik, így az alapszakasz utolsó négy mérkőzésén nélkülük kell bizonyítanunk. Hiú reményeink nem lehetnek, de amíg élünk, remélünk.

- Mi várható tavasszal?

- Az alapszakasz második köre rögtön kezdődik. Hétvégén duplafordulót játszunk Budapesten a Ferencváros és a Vasas ellen, december 14-én pedig pályaválasztóként Szegeden mérkőzünk meg a Honvéd-Dominoval. Éppen ezért több lehetőséget kapnak a fiatalok, akikre a végjátékban nagyon nagy szükség lesz. Az újév januárjában dől majd el sok minden, amikor az Eger, az OSC és a Kecskemét ellen kell összemérni erőnket.


<<< Vissza