<<< Vissza

Írországból vetélkedtek
 

2002. december 6.

 
Hihetetlenül zöld fű, legelésző tehenek, sok virág, vadregényes tengerpart, színes kiskocsmák, tánc, zene és jókedvű, ráérős emberek. Ha ezeket a kifejezéseket halljuk, biztos, hogy Írország jut eszünkbe.

A fenti sorok dr. Czakó Tamásné városi munkaközösség-vezető mondatai. Aki arról tájékoztatta lapunkat, hogy lelkes gyerekcsapatok és tanáraik az elmúlt hetekben buzgón tanulmányozták az ország történelmét, földrajzát, hagyományait. Múltját és jelenét. Ugyanis a Lingua Nova Nyelviskola által meghirdetett területi versenyre készültek. Mint megtudtuk, a verseny délutánján a négyfős csapatok izgatottan dugták össze fejüket, amint próbálták felidézni a tanultakat az érdekes feladatok során. Amíg a zsűri dolgozott, diákok és tanáraik az ír tánc lépéseivel ismerkedhettek.

A versenyen az alábbi eredmények születtek: 1. Koszta József Általános Iskola, 2. Petőfi Sándor Általános Iskola, 3. Deák Ferenc Általános Iskola csapata.

"A diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk. A nyelviskolának köszönjük a verseny megszervezését. Úgy érzem, sok-sok hasznos ismeretre tettünk szert a felkészülés során" - jelentette ki a munkaközösség-vezető.


<<< Vissza