<<< Vissza

A kistérség is várja
 

2002. december 6.

 
Azt mondja dr. Demeter Attila önkormányzati képviselő, hogy a választások évének is tekinthető 2002-es év tulajdonképpen neki nem hozott csalódást. Ugyanis a tavaszi országgyűlési képviselői választásokon a Magyar Szocialista Párt színeiben magas szavazati aránnyal szorult a második helyre. Ősszel a 7-es számú választókerületben egyéni képviselő-jelöltként a polgári baloldal támogatásával indult el. Itt 62 százalékos eredménnyel immár másodszorra választották be a helyi önkormányzat testületébe.
Ezúton is köszöni a lakosság bizalmát, majd még hozzáteszi:

- Aránylag nagy számú jelölt társaságában mérettettem meg, rendkívül korrekt társaságban, korrekt választási körülmények között.

- Az egyéni győzelem után képviselőtársai jóvoltából bizottsági elnöki tisztet is betölt. Mellette - kistérségi listáról - a megyei közgyűlésbe is beválasztották. Nem kevés feladat vár önre.

- A közgyűlésben a jogügyi bizottság alelnöki tisztét látom el. A feladatokról: először is helyt kell állni az egyéni körzetben. Ugyanis a lakosság árgus szemekkel figyel, méri a teljesítményt. A programomban kitűztem, hogy a szennyvízcsatornázást be kell fejezni, annál is inkább, mivel a térség rendkívül alacsony fekvése miatt a csapadékvíz-elvezetés nem megoldható. További feladat a járda-, illetve az utak helyreállatása. Van olyan utca, ahol a lakosság hozzájárulásával megépült az útalap, de a koptató még mindig nincs meg. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a közvilágítás rekonstrukciójára vonatkozó vállalásunk is befejeződjön, például az Ilona-parton.

- Ugyanakkor a kistérségben is számítanak a munkájára.

- Vállaltam, hogy a megyei közgyűlésbe kerülésem esetén tovább folytatom a párbeszédet a környék településeivel, remélem, információkkal segíthetem a munkájukat. Az Európai Unióba történő csatlakozáskor a községekben is súlyponti kérdés lesz a szennyvízprogram.

- A helyi önkormányzatot sem hagyhatjuk ki.

- A másik feladatkör, ami a bizottsági, illetve a testületi munkából fakad, az a rendeletalkotás, a helyi társadalmat segítő jogszabályok megalkotása. Ebben kívánok eredményes munkát kifejteni, és nagyon remélem, hogy ebben a bizottság tagjai is partnerek lesznek. Számomra is fontos az, hogy nem pártvillongásoktól lesz hangos a bizottsági ülés, hanem komoly szakmai munka dominál majd. Már most mondhatom, nagy számú feladat vár ránk, hiszen módosítani kell az adójogszabályokat, a saját ügyrendjét meg kell határoznia a bizottságnak, valamint a testület felhatalmazása alapján a képviselők vagyonnyilatkozatát is a bizottság végzi.

- Milyennek tartja a testület összetételét?

- Szakmailag feltétlenül erősödött a testület. Ha csak a bizottságok élén lévő képviselőket nézem, korábban hallhattunk olyan kijelentéseket, hogy a bizottsági elnökök köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit csinálnak, és szakmabeliségük megkérdőjelezhető. Állítom, a bizottságok élén szakemberek állnak. A szakmájukat értő és a közé tenni akaró képviselők kerültek be a testületbe. Az önkormányzat összetétele jó, biztos vagyok benne, hogy konstruktív módon tudunk együtt dolgozni az ellenzékkel. A testület személyi összetétele, szakmai felkészültsége biztosíték arra, hogy eredményes legyen a négyéves ciklus.

L. J.


<<< Vissza