Előző

Archivum

 Következő

 

Iskolai élet (1960-1990)

 

 

1 2 3 4

 


Iskolánkban egyaránt kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás és a lemaradó gyermekek felzárkóztatása. A szakköri foglalkozások és korrepetálások mindenki számára elérhetõek.

Jelenleg két párhuzamos osztályban tanulunk, az egyikben emelt szintû ének-zene oktatás, a másikban általános tanterv szerint folyik a munka. Nevelõink alapelve mindkét osztálytípusban, hogy minden gyermek találja meg a számára leginkább érdekes, hasznos területet. Ezt szolgálja többek között az idegennyelv-tanítás (francia, német és angol). A felsõ tagozatos tanulók korszerû számítógépekkel pillanthatnak be az informatika világába. Az eredményes iskolai munkát és a szabadidõnk hasznos eltöltését könyvtárunk segíti. A tanórai lehetõségeken kívül kihasználjuk a szakköri, valamint az iskola helyzetébõl adódó egyéb lehetõségeket. Míg az alsó tagozatos évfolyamok rendszeres úszásoktatásban részesülnek, addig a felsõ tagozatosaink a testnevelési órák keretében gyakran látogatnak a közelben lévõ sportpályákra. A mindennapos testnevelés keretében igyekszünk elsajátítani az egészséges életmód alapjait. Az említetteken kívül lehetõségünk nyílik a néptánc, a társastánc, az aerobik elemeinek elsajátítására, gyakorlására.

Alsó tagozatos tanulóink magyar népdalokból válogatott dallamokra táncoltak a Városi Sportcsarnokban. A 2000/2001-es tanévben tánctanáruk Hankó Györgyné Márta néni volt.
A 2002/3-as tanévben az alsó tagozatos gyerekek néptánctanításást Magyar Imre táncpedagógus vette át.

Lejátszás

 

Palotást táncolnak iskolánk 7. osztályos tanulói a Városi Sportcsarnokban. A táncot betanította: Szatmári Nagy Szilvia.
A stafétabot 2002 őszén itt is átkerült Bajominé Varga Erzsébet kezébe. Ő a felső tagozatos gyerekekkel foglalkozott szép eredménnyel.

Lejátszás

 

 Ismerkedés a számítástechnikával

Eredményhirdetés
az iskolai könyvtárban 

Úszásban is jók vagyunk!
Samu Kata a legújabb érmével.


Néptáncosaink az évzáró bemutatón
a Városi Sportcsarnokban 

A 4. b osztály dél-alföldi ugróst
és lassú csárdást mutat be. 

A 3. b osztály dunántúli
ugróst ad elő. 


Társastáncosaink a Szilver DSE
keretében versenyeznek.

Volt tanítányaink azóta vb-n is részt vettek.
Szilvássy Balázs és Zsuzsa 

Vajon kik lesznek
a követőik Zsuzsáéknak?


Talán ők?

Az utánpótlás néhány párosa

A legkisebbek a táncparketten...



 
Mazsorettcsoportunk már országos versenyeken is indul
Vas Andrásné vezetésével.

 

A legkisebbek is szeretnek mozogni. A városban alig van olyan szabadtéri rendezvény, melyen nem szerepelnek ügyes mozgású társaink. Az alábbi felvétel  2001-ben  készült  Szentesen a Városi Sportcsarnokban. A gyerekek tanára: Vas Andrásné Valika néni.

Lejátszás
 


Egyik fellépésük a Városi Sportcsarnokban 2001 májusában

 

Oldal elejére