Vége az óvodai úszásoktatásnak Szentesen

Mondja el véleményét regisztráció nélkül!

 

 

 

Sok-sok óvodás járt, és tanult úszni évtizedek óta a szentesi gyógyfürdőbe. Az óvodás csoportok az udvari fedett medencét használták úszásóráikon, de ennek vége.

 

Az ÁNTSZ a 37/1996.(X.18.) rendelet 9 § 8. bekezdésére hivatkozva 2012. november 5-től kizárólag olyan 14 év alatti gyermekek vehetik igénybe a Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház fürdőszolgáltatását, akiknek orvosi rendelvényük van arra vonatkozóan.

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a gyógyfürdőre vonatkozóan ezt az intézkedést a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi, Csongrádi Kistérségi Népegészségügyi Intézet határozatának megfelelően rendelte el.

 

 

 

A határozatban a hatóság rögzíti, hogy 14 év alatti gyermekek a gyógymedencéket csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.

Dr. Tóth Gábor kistérségi tisztifőorvos levelében a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló 37/1996.(X.18.) rendelet 9 § 8. bekezdésére hivatkozik.

 

A város és a kórház vezetése most azon dolgozik, hogy újra lehessen óvodai úszásoktatást tartani a kupola alatti medencében, ahol nem zavarják az intézményben folyó meleg vizes gyógykezeléseket.

 

A szavazás indult: 2012. november 7-én

Szentes, 2012. 11. 07.

 

 

Botrányosra sikerült a váltás! *

Dühös előfizetők rohanták meg a RUBICOM irodáját!

 

 

2010. október 5-ére hirdette meg az új csatornakiosztását a RUBICOM kábel tv szolgáltató! Nem is lett volna belőle baj, ha eközben egy csomó eddig fogható tv csatorna nem tűnt volna el.

Az átállást követő napon többen szinte megrohamozták a cég irodáját, hogy miért nem nézhetik azokat a csatornákat, amelyekért eddig fizetett! Az átállás azzal is jár, hogy akinek eddig TVNEWORK-ös set top box-a volt, az szinte dobhatja a kukába mert másik kell.

 

2010. október 7-én reggel két ifjú hölgy ült a pult mögött és próbálták hárítani a nézői támadásokat, de nem sok sikerrel, mert ők sem tudtak semmi biztatót mondani. Többen a főnököt kérték, de az hosszas várakozás után sem jelent meg (és semmilyen információt nem adtak felőle)!

 

Ha valaki nem volt ott, akkor egy kis cenzúrával jöjjenek az észrevételek:

"Miért kellett hozzányúlni!",

"A pénzt elszedik, és szolgáltatás nulla!",

"Tök ismeretlen adók vannak, még a műsorújságban sincsennek benne!",

"Ki a f----om akar horgászni!",

"Bezzeg három pornócsatornára van eszük!",

"Most ezt a másik box-ot vetetik meg, januártól, meg még másikat!",

"Úgy voltam vele, hogy kirángatom mindet a pult mögül!",

"Hallottam sírni a főnököt a tv-ben, de nem gondoltam, hogy ezt a galádságot meg is teszik!"

 

Ez csak ízelítő volt az irodában elhangzottakból és ezek is csak a finomabbak, mert voltak durvábbak is. Sokan azon gondolkodnak, hogy eddigi szerződésüket felmondják és keresnek egy olyan szolgáltatót, aki adja a megszokott csatornákat.

A hölgyeket megkérdeztük, hogy akik a TVNETWORK hálózatnak voltak leszerződöttei és tart még a hűségnyilatkozat, azok miként tudják felmondani a szolgáltatást? A válasz: Bármikor megtehetik semmilyen következmény nem lesz, mert a TVNETWORK-el vannak szerződve, nem a Rubicom-al.

 

Aki nem volt ott az irodában, annak íme egy lehetőség, hogy elmondja véleményét az átállásról, vagy ötletet adjon a szolgáltatónak, hogy ezt az elmérgesedett helyzetet miként lehet korrekten, mindenki megnyugtatására rendezni.

 

A szavazás indult: 2010. október 8-án

Szentes, 2010. 10. 08.

 

 

 Önt és környezetét mi zavarja?  *

Írja meg, hogy a hatóság értesüljön róla!

 

Nagy sikere volt annak az információgyűjtésnek, melyet a napokban adtunk közre, és ez alapján a szentesi rendőrség vizsgálja a közlekedést akadályozó, vagy zavaró táblákat. Balogh Sz. Imre rendőrkapitány köszöni annak a több mint 40 lakosnak az észrevételét, akik észrevételeikkel segítik a rendőrség munkáját.

(Ha egy üzlet beindul ....)

Most viszont a Közterület Felügyelet a város lakosságának jelzéseit, bejelentéseit várja elhagyott műszaki vizsgával nem rendelkező gépjárművekkel kapcsolatban, illetve minden olyan közterületen történő cselekménnyel kapcsolatban, ami a békés egymás mellett élés feltételeinek nem felel meg.

 

Szentes, 2010. 05 .12.

 

 

Kint maradt? Idegesíti? Rossz helyen van? *

Írja meg és leszedik, vagy kicserélik.

 

 

Ha tud olyan jelzőtábláról, amely véletlenül kint maradt és ezzel korlátozza vagy zavarja a forgalmat kérjük, jelezze azt az alábbi szavazórészben. Jelen esetben nem a szavazás eredménye a fontos, hanem a beírt, pontosan beazonosítható helyszínek. A következő héten ugyanis a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztályának vezetőjével együtt felkeresik az ajánlott helyszíneket és kivizsgálják a táblák létjogosultságát. Ahhoz, hogy ez minél eredményesebb legyen, kérik a lakosság segítségét.

 

 

 

Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell írni észrevételünket és a KÜLD gombra kattintani!

 

Szentes, 2010. 05 .07.

 

 

Ne nyerjünk, hogy nyerjünk?!

Ha nyerünk, akkor nem lesz körforgalom, és ha nem, akkor igen?

 

 

A Rádió Szentes honlapján olvasható, hogy: Nem lesz több mobil körforgalmi csomópont - erről döntött a szentesi képviselő-testület mikor újratárgyalta a Kossuth Lajos utca forgalmi rend felülvizsgálatát. Eredetileg a Klauzál utcai csomópontba terveztek még egyet, de az önkormányzat benyújt egy pályázatot, amely siker esetén a Kossuth utcának a Horváth Mihály és a Rákóczi utca közötti szakaszának felújításhoz biztosít anyagi forrást. A kiírás körforgalmi csomópont létrehozását nem támogatja, ezért döntöttek úgy a képviselők, hogy a Klauzál utcai csomópontba egy terelőszigetes, osztott csomópontot terveztetnek. A pályázatot november 30-áig kell benyújtani, a projektben megerősítenék az aszfaltburkolatot, illetve járdafelújításokat és közműkiváltásokat végeznek el.

 

Önnek mi a véleménye ?

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép!

Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat

(esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. november 12-én indult.

 

 

A fenti képen látható módon (csak kulturáltabb kivitelben) lenne megoldva a forgalom szabályozás a Kossuth u. és Klauzál u. találkozásánál.

Szentes, 2008. 11. 11.

 

 

A József Attila utca öt métere

Legyen-e a városban közterületi megfigyelő rendszer?

 

 

A teljes videó anyagot ITT tekintheti meg!

 

A fenti képen a József Attila utca 5 méterét láthatjuk, amint két fiatal éppen egy jelzőtáblát akar kidönteni a helyéről. Mindez 2008. augusztus 30-án hajnali 0 óra 16 perckor történt a József Attila utcában.

Ugye kíváncsi mindenki a biztonsági kamera teljes felvételére? Természetesen azt is közre adjuk, mert a fiatalok arcát nem lehet felismerni, így semmilyen személyiségi jogot nem sért a felvétel, de talán egy szemfüles szülő felismerheti csemetéjét és annak tettét.

Járókelők sétáltak el először ezen az öt méteren, majd jött a két erős legény. Az üzlet kerékpár támaszát hajlították le nehezen, majd az egyik elhatározta, hogy a táblát is kitöri gyökerestől. Azt nem figyelték, hogy őket figyelik-e, mert az üzlet biztonsági kamerája az egész tettet felvette.

A tulajdonosnak volt is pár álmatlan éjszakája, de úgy volt vele, hogy most a fiúknak is legyen. A felvételt átadta a rendőrségnek és feljelentést tett, és okulásul megkaptuk mi is.

 

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép!

Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat

(esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. szeptember 5-én indult.

Szentes, 2008. 09. 05.

 

 

Legyen-e körforgalom?

 SZAVAZZON!!!

Segítsünk a képviselőinknek dönteni!

 

 

A Mosonmagyaróvári körfogalom képe

 

A hétvégi testületi ülés egyik indítvány azt tartalmazza, hogy hozzájárul-e a képviselő-testület ahhoz, hogy 5-6 millió forintból megvalósuljon az első körforgalom a Kossuth utcán.

 

 

Az első körforgalom helye a Kossuth u. és a Tóth J. utca találkozásánál

 

Mosonmagyaróváron épült meg az első mobil körforgalom. Egy új eljárásnak köszönhetően a tervezett 27 millió forint helyett (közműcserék, -áthelyezések, javítások) töredékéből épülhet meg a Megyeháza sarkánál az első körforgalom. A csomópontban kialakított körforgalom esztétikus, biztonságos és mobilizálható. A korábbi körforgalom-tervezet rendkívül drága volt. Ezzel a megoldással jókora költséget meg lehet takarítani, hiszen a körforgalom kialakítása különösebb építési munkálatok nélkül történik. Hazánkban egyedülálló módon előre legyártott, egymáshoz kapcsolódó elemekből építették fel a csomópont középső részét. Ez a megoldás teljesen új, jelenleg szabadalmaztatás alatt áll.

 

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép!

Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat

(esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. június 24-én indult.

 

Ez a kialakítás várhatóan nem igényel burkolatbontást, mert a mintegy 0,5 méter magas, íves kialakítású, előre gyártott betonelemeket a burkolathoz való rögzítés nélkül lehet elhelyezni a csomópont közepén, az előre kitűzött helyükre. Az elemek nem látható acél kampós kapcsolatban vannak egymással, ami megnöveli a körgyűrű stabilitását. Az elemek elhelyezése következtében nem változik meg a kereszteződés jelenlegi vízelvezetési rendszere.

A meglévő, felfestett burkolatjeleket (terelőszigeteket, gyalogos átkelőhelyeket), valamint a közúti jelzőtáblákat kell csak megváltoztatni az új forgalmi rendnek megfelelően. Az elemek által körbezárt terület földdel való feltöltés után alkalmas növények beültetésére, és így tetszetős, a városképet kedvezően befolyásoló csomópont kialakítására. Az előterjesztéshez csatolt vázlat szerinti körforgalom biztosítja az autóbuszok részére is a megfelelő kanyarodási íveket a jelenlegi kiemelt szegélyek megbontása nélkül. Lényeges változtatást a körforgalmi csomópont kialakítása miatt szükségessé váló gyalogos átkelőhely áthelyezések, és az ehhez szükséges új járdakapcsolatok kiépítése jelent. Az előzetes számítások alapján a kialakítás mintegy 5 mFt-ot igényel. Ekkor csak a csomópont belsejében kialakított kör alakú felület lesz növényzettel ellátva, a csomópontba bevezető útszakaszok terelőszigetei felfestéssel lesznek kialakítva.

 

 

 

Tekintettel arra, hogy esztétikus legyen a kialakítás továbbgondolva a megvalósítás lehetőségeit, a számítások eredménye az lett, hogy ha a csomópontba bevezető útszakaszok ellentétes irányú forgalmi sávjai között kialakításra kerülő terelőszigetek is előre gyártott betonelemekből készülnének, akkor azokba is ültethető virág, tovább növekszik a csomópont esztétikai értéke és a zöldfelület nagysága is. Ezek, a közterületeken már több helyen használt, kb. 30 cm magas betonelemek szintén elhelyezhetők az aszfaltburkolat megbontása nélkül, egymáshoz rögzítve éppúgy, mint a csomópont közepét alkotó elemek. Ez utóbbi esetben a megvalósítás összköltsége kb. 6 mFt. Mindkét esetben a költség lényegesen kisebb, mint a 2005-ben készült tervezői árajánlat szerinti 27 mFt, amit a tárgyi csomópont átalakítására kalkulált a tervező. A lényeges különbség abból adódik, hogy az ideiglenes kialakítás nem igényli a útburkolat elbontását, új aszfaltburkolatú pályaszerkezet készítését, a szegélyek átépítését, a közvilágítási kandeláber áthelyezését, közműkiváltásokat.

Szentes, 2008. 06. 24.

 


 

Keressük Szentes legvirágosabb épületét

 

 

 

Az önkormányzat az elmúlt évhez hasonlóan nyilvános verseny keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek környezetükért: virágos a házuk tája, örökzöldek díszítik az előkertjüket, szép a parkjuk, stb.

Ennek érdekében a város zöld programja keretében ismét akciót hirdetnek egyének, munkahelyek és lakóközösségek számára. A versenyen közönségszavazat alapján is osztanak díjakat, melyet az alábbi szavazáson adhat le bárki!

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni, hogy kíván valaki leadni szavazatot, majd a legszebbnek tartott intézmény, társasház vagy magánház pontos címét kell megírni a kommentár ablakba és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. június 10-én indult.

Szentes, 2008. 06. 10.

 


 

 Szentes vegyen-e traffipaxot,
a gyorshajtások visszaszorítása érdekében?

 

 

Állítólag óriási az érdeklődés a traffipaxos vállalkozások alapítására, miután egy törvénymódosítás nyomán - a rendőrség mellett - az önkormányzatok és a közútkezelők is ellenőrizhetik majd az útjaikon áthaladók sebességét. A cégek jutalékos rendszerben dolgoznak majd, melyet a szabálysértési bírságból vonnak le.

 

 

U.i.: A szavazás csak jelképes, mert megkérdeztük a város vezetését, hogy gondolkodnak-e traffipax vásárlásán, és kategorikusan ki lett jelentve, hogy nem terveznek sebességmérőt vásárolni. Ez a felmérés viszont arra jó, hogyha valakinek a fejében megszületik egy e féle gondolat, akkor tudja, hogy város lakossága hogyan gondolkozik e témában!!!

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. február 1-én indult.

 


 

Ön milyen közlekedésszervező megoldást javasol a frekventált csomópontokba?

 

 

A Kossuth utcán várhatóan lesz körforgalom (4 db), és a Városrendezési-, Fejlesztési Bizottság az elmúlt héten adott megbízást a témával foglalkozó tervezőnek, hogy a Rákóczi F. utca/Kossuth u, a Mátyás kir. u./Kossuth u., a Petőfi S. u./Kossuth u. és a Tóth J. u. (bíróság)/Kossuth u.-i körforgalmakat tervezze meg.

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. október 15-én indult.

 


 

Az Ön véleménye szerint a fizetős parkolás beváltja-e a hozzáfűzött reményeket Szentes belvárosában?

 

 

 A térkép és a tábla is kinagyítható!

 

2007. július 1-től Szentes városközpontjában 440 parkolóhelyen kérnek majd díjat a várakozásért reggel 8 órától délután 5-ig munkaszüneti- és ünnepnapok kivételével, óránként 120 forintot. A főutcai épületek mögött viszont már most is vannak parkolók, ahol ingyen várakozhatnak az autósok.

 

Az Ön véleménye szerint a fizetős parkolás beváltja-e a hozzáfűzött reményeket Szentes belvárosában?

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. június 21-én indult.

 


 

Ön szerint beváltotta a hozzáfűzött reményeket az új benzinkút?

 

       30 liter benzin = 8667 Ft                       8727 Ft                                       8727 Ft                                          8757 Ft

 

Majdnem egy esztendővel ezelőtt nyílt meg a TESCO benzinkút, amikor is egy nap alatt 10 forintot esett a benzin ára Szentesen.

Akkor 7 forint volt a különbség az új kút és a régiek ára között, ami mára lecsökkent 2 forintra, pedig sokan bíztak benne, hogy a verseny helyzet mindenkinek az előnyére válik, de legfőképpen mi mint benzinhasználók tapasztaljuk az új kút előnyét, annak megnyitásával.

 

Ön szerint beváltotta a hozzáfűzött reményeket az új benzinkút?

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. június 14-én indult.

 


 

Mi a véleménye a Vásárhelyi úti kerékpársávról?

A témával kapcsolatban bővebb információ ITT tekinthető meg!

 

2007. május 25-én a Vásárhelyi úton elektromos kerékpárral közlekedő hölgy akart balra kanyarodni úgy, hogy elkezdett behúzódni a felezővonalhoz. Mint azt "mindenki tudja"?, hogy a kerékpár sávról csak úgy kanyarodhatunk balra, ha leszállunk és áttoljuk az út másik oldalára járművünket.

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. május 29-én indult.

 

Az eddigi szavazások ITT tekinthető meg!

 

.

                                                                                             Control Panel