2018. FEBRUÁR

 

 Lekrinszki Gina lett a 2017-es esztendő
„Év sportolója”

 

A Szentesi Vízilabda Klub színeiben a 2016/2017-es bajnoki szezonban ifjúsági magyar bajnoki címet nyert. Ifjúsági korú játékosként egész szezonban ő védte a felnőtt csapat kapuját is. 2017-ben bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. A magyar válogatott tagjaként szerepelt a Junior Világbajnokságon. 2017-ben megkapta az év utánpótlás sportolója címet Csongrád-megyében.

 

Ginával készült hosszabb interjút elolvashatják
a hétvégén megjelenő Szentesi Élet-ben!

 

 

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Ajándék gitár talált gazdára

Ifjú zenészeket segít a Rotary

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában 2018. február 27-én növendékhangverseny zajlott. Az ifjú zenészek műsora közben egyszer csak a színpadra szólították a Szentes-Csongrád Rotay Club képviselőit - hamarosan kiderült az is, hogy miért.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Nyolc évszak

 

Vivaldi: A négy évszak és Piazzolla: A négy évszak műve időben, és stílusban távol esik. Ezt a két művet tűzte műsorára a Szegedi Tudományegyetem Vonós Kamarazenekara, melynek tagjai az intézmény vonós hangszereken játszó művész-növendékeinek legjobbjai, a ZENE-VILÁG- ZENE sorozat következő koncertjének előadói.

Március 6-án, kedden este 7 órától mi is átélhetjük a kétszer négy évszak változásait olasz barokk, és argentin modern harmóniák segítségével.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 30. Dr. Bugyi István Emlékérem átadása

 

Immáron 30. alkalommal kerül átadásra a Dr. Bugyi István emlékérem Szentesen, melyre minden érdeklődőt várnak nagy szeretettel. 2018. március 1-jén a 18.00 órakor kezdődő tudományos ülésen kerül átadásra az idei évi elismerés.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Meghívó az év sportolói ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata2018. március 2-án (pénteken) 15.00 órakor a 2017. év kiváló sportolóinak köszöntése alkalmából ünnepséget rendez.  Helyszín: Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ (Szentes, Kossuth tér 1. ) Köszöntőt mond: Szirbik Imre polgármester

 

Díszvendégek:

Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Dzurják József labdarúgó, csatár, edző, NB I-es bajnok, ezüst és bronz érmes labdarúgó, kétszeres Toldi vándor díjas

Kincses Sándor NB I-es ezüst és bronzérmes labdarúgó

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 27.


 

 Rakovszky Tibor Országos bajnok!

Váradi Krisztina két bronz érmet nyert!

 

Az elmúlt hét végén rendezték meg Szombathelyen a súlylökők fedett pályás országos bajnokságát, valamint a diszkoszvetők és kalapácsvetők téli dobóbajnokságát szabad téren.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Tovább az országosra

 

A 2018.02.13.-án megrendezett Csongrád Megyei Röplabda ,B' diákolimpián szép, fegyelmezett játékkal a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola fiú csapata az I. helyezést szerezte meg, ezzel az országos döntőbe továbbjutottak, amit április 5.-8. között rendeznek. A lányok a 4. helyezést érték el.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Bronz Szocsiban

 

Szocsiban (Oroszországban) rendezték meg a Standard táncok Formációs Európa-bajnokságát, amelyen hazánkat a magyar bajnok szentesi Szilver TSE képviselte. Öt ország  nyolc csapata között a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar bajnok Szilver TSE.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Fürdőzz INGYEN február 24-én!

Farsang a strandon!

 

Természetesen mi is készülünk a farsangra - mondta Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont vezetője a hétvégi nagyrendezvény sajtótájékoztatóján.

A városi nagyrendezvény mellett mi azért várjuk a vendégeket a fürdőbe! Aki minket választanak ezen a hétvégén azoknak van egy jó hírünk! Akik jelmezben jönnek és így jelenik meg a pénztárnál őt térítésmentesen veheti igénybe a szolgáltatásainkat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 Zsoldosos versmondó siker

 

2018. február 16-án a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola három tanulója vett részt Orosházán a Justh Zsigmond vers-és prózamondó versenyen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 Nagy előnyt adtunk!

 

Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata, ugyanis a rivális FTC-től 9-5-re kikapott. A ferencvárosiak már 6-0-ra vezettek, amikor a Kurca-partiak megtörték a 15 perces gólcsendet, ami meg is pecsételte a sorsukat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 25 ÉVE LETT BEK-GYŐZTES A SZENTES

 

2018. február 17-én a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában köszöntötte Bujdosó Tamás a vízilabdaklub elnöke Vincze Editet a jubileum alkalmából, aki nemcsak fontos játékosa volt a csapatnak, de egyben a szentesi női vízilabdacsapat alapítója is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 19.


 

 Márton Jánosné Szakmai kiválóságért díjat vehetett át

 

A magyar ápolók napja alkalmából köszöntötte dolgozóit pénteken Szegeden a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete.

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar Dóm téri oktatási épületében adták át a Szakmai kiválóságért díjakat, amit azoknak ítélnek oda, akik a képzésben szereztek elévülhetetlen érdemeket. Idén nyolcan vehették ezt át a megyéből: Bencsura Katalin, Gunics Gyöngyi, Gyurkó Gyöngyi, Jármay Katalin, Márton Jánosné, Német Józsefné, Németh Zoltánné Torma Ida és Péli Gyöngyi.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 17.


 

 Gasztro piac

 

Az idei év 2. piacán is minőségi, kizárólag helyi termelőktől származó élelmiszerekkel és egyedi kézműves termékek bőséges választékával várják a vásárlókat. A böjti időszakra tekintettel a "Látványkonyhában" 20 féle húsmentes ételből válogathatnak a látogatók.

Azoknak sem kell félni, akik a megszokott magyaros ízeket keresik, mert kakaspörkölt és pásztortarhonya is készül. Lesz forralt bor, képzőművészeti kiállítás és gyermekprogram is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 16.


 

 Nagyvárosi stílus vs. kisvárosi politika

Stúdió beszélgetés Gyurcsány Ferenccel és Eörsi Mátyással Szentesen

 

Sajtónyilvános stúdióbeszélgetést tartottak a Petőfi Café-ban, melynek két szereplője Gyurcsány Ferenc a Demokratikus koalíció vezetője és Eörsi Mátyás a baloldali ellenzéki összefogás jelölje az országgyűlési választáson.

Olyan kérdésekre kaphattunk választ, hogy miért "nem helyi jelölt" indul a választáson, miért országos politikussal vág neki a választásnak a baloldal Szentesen. Mindezekre a választ elolvashatja a hétvégén megjelenő Szentesi Életben, valamint meghallgathatja az alábbi hanganyagból!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 15.


 

 OCHO MACHO elő koncert a Városi Farsangon

16. Városi Farsang és II. Interaktív Gyermek Expó

Íme a részletes program

 

A karneválnak a maskarázás az egyik alapja, hogy kibújjunk a szürke hétköznapokból. Az ember szeret belebújni egy másik világba egy másik arcba egy másik öltözetben egy kicsit másnak lenni mint amit ezek a téli napok jelentene - mondta Szirbik Imre polgármester a 2018. február 15-én megrendezett sajtótájákoztatón, ahol ismertették a 2. Interaktív Gyermek Expo és 16. Városi Farsang programját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 15.


 

 Búcsú Hári Lászlótól

 

Hári László műszerész és feltaláló, a repülés iránt elkötelezett sportember 85 éves korában az utolsó felszállására indult a felhők közé. Búcsúztatása február 17-én 14 órakor lesz a Szeder temetőben.

 

Akik részt vettek a repülőklub életében jól ismerték ezt az öltözetet, melyben Laci bácsi látható a képen. Lehetett idős, lehetett fiatal, Laci bácsi szívesen adta át tudását, nevelte a repülés tudományra az érdeklődőket és önzetlen módon támogatta Szentes Város repülő sportját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 14.


 

 "Szentes irodalmi múltjának mindenese"

Bucsány György (1933-2012) tanár, díszpolgár emlékestje

 

Bucsány György magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a Bartha János Mezőgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatóhelyettese, Szentes Díszpolgára a napokban lett volna 85 éves.

 

Ez alkalomból a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet szervez a Könyvtárban 2018. február 15-én csütörtökön 18 órára, melyre mindenkit szeretettel várnak!

 

Az est vendégei lesznek a  lesznek a lányai, Kornélia és Barbara, volt tanártársa, igazgatója  dr. Csikai Miklósné és Vágvölgyi Zoltán helytörténész-könyvtáros, az irodalmi kutató munka folytatója.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 13.


 

 Megyei bajnok a Pollák Futsal csapata!

 

Február 12-én Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Centrum Futsal bajnokság megyei döntőjét, ahol a Pollák csapata első helyezést ért el. A csapat így bejutott a 3 napos országos döntőbe, amelyet Mátészalkán rendeznek meg áprilisban. Gratulálunk a csapat tagjainak: Berkes Bence, Prozlik Ádám, Majzik Marcell, Török Dániel, Onodi Márk, Pető Zsolt, Sipos Balázs és Vida Szűcs Patrik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 13.


 

 Számítógép adomány a Közösségi térnek

 

2018. február 9-én Kovácsné Gila Erzsébet és Tímár Ferenc a Szentes-Csongrád Rotary Club nevében egy újabb számítógépet adott át, mely a Dózsa Ház Közösségi Térnek munkáját fogja segíteni. Immáron ez a negyedik számítógép melyet a közösség rászorulóknak vagy őket segítő intézményeknek adományoz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 12.


 

 Sima győzelem

 

A Hungerit Szentes női vízilabda csapat a Tatabánya együttesét fogadta 2018. február 10-én a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában az OB I 15. fordulójában. A papírforma igazolódott a mérkőzésen, melyet szinte az első negyedben nyert meg a hazai csapat. Szinte kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés második fele. Vidumansky László edző játéklehetőséget adott a kis padon ülő összes játékosnak. Remekül helytálltak és rendkívül jó mérkőzés vívott Zantleitner Krisztina együttese a Szentes csapatával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 10.


 

 Házasság Hete Szentesen

 

Ötödik éve rendezi meg a Házasság hete programsorozatot a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság. Ennek alkalmából tartott sajtótájékoztatót Koválcsik Magdolna a társaság vezetője, Tóth Tamás a társaság tagja és Farkas Sándor országgyűlési képviselő kedden a Petőfi Café-ban.

 Az első program február 11-én, vasárnap a Szent Anna templomban lesz szentmise keretében, melyet a magyar családokért ajánlanak fel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 10.


 

 Lemondás és ami mögötte van

 

Szabó Zoltán Ferenc a Szentesi Kinizsi SZITE elnöke 2018. február 7-én sajtótájékoztatót tartott, melyben összefoglalta, hogy mi vezetett odáig, hogy ő a Szentesi Kinizsi sportegyesület elnökségéről lemondjon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 07.


 

 Véradás a tűzoltóságon

 

A Szentesi Rendőrkapitányság, a Csongrádi Rendőrkapitányság és Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság 2018.február 9-én (pénteken) véradást tart a Szentesi Tűzoltóság 1.em. oktatótermében, ahová várják a környék véradóit 8.30-11.30 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Közéleti Kávéház

 

2018. február 7-én Közéleti Kávéházba várnak minden érdeklődőt 18 órai kezdettel a Petőfi Caféba. A vendég Kovács Attila a Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója valamint a Pompom zenekar vezetője. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!  A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Nagymágocsi disznótor

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt Nagymágocsra, 2018. február 17-én, a III. Nagymágocsi Disznótorra.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Gyógyszertári ügyelet Szentesen

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az alábbi gyógyszertárak működnek és látnak el gyógyszertári ügyeletet és készenlétet.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Egészségügyi ügyelet Szentesen

 

Szentesen az alábbiak szerint alakul az egészségügyi ügyelet munkarendje!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Újra dalol Susanna

 

"Az ország konyhása" címmel Török Róbert muzeológus előadását hallhatjuk 2018. február 19-én hétfőn 16:30 kezdettel a Koszta József múzeumban. Előadásával emlékezik vissza Lakos Lajos szentesi takaréktűzhelygyárosra, majd ezt követően ismételten megszólal Susanna zenegép. A gépet elindítja Vidovics Ferenc órásmester.  Mindenkit szeretettel várnak!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Fontos pontok

 

A férfi vízilabda OB I-ben fontos sikert aratott a Metalcom-Szentes, ugyanis hazai pályán 11-10-re legyőzte a Pécs együttesét.

A Metalcom-Szentes előzni és visszavágni szeretett volna, míg a Pécs elérni a középszakasz felsőházát – a Kurca-parti közönség nagy örömére előbbi jött össze. A lelkes szurkolótábor nemcsak jó hírt és győzelmet, de egy igazán jó összecsapást is kapott, a mindkét fél számára nagyon fontos derbin egyszer sem volt két gólnál nagyobb különbség.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 04.


 

 Dr. Eörsi Mátyás a baloldali összefogás jelöltje

 

2018. február 2-án mutatkozott be a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Szentesen a Petőfi Café-ban. A Csongrád megye 03. számú választókerületében Dr. Eörsi Mátyás képviseli jelöltként a DK, MSZP és PM összefogást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 02.


 

 

 

 

.