2018. NOVEMBER

 

Közlekedési versenyt szervezett a Gondozási Központ

 

Az elmúlt esztendőben is nagy sikernek örvendett a Gondozási Központ által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedő, melyet idén is megrendeztek. A partner intézmények és a saját gondozottaik által szerveződött csapatok mérték össze tudásukat ezen a versenyen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 30.


 

Tudományos ülés a Kórházban

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja Önt a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjében 2018. november 29. (csütörtök) 18:00 órakor kezdődő tudományos ülésére.

 

A programban Dr. Papp Zoltán Ph.D. a Tudományos Bizottság Elnöke megnyitója után Dr. Földesi Irén, Prof. Dr. Lengyel Csaba és Dr. Nagy László előadásai hangzanak el.

 

A tudományos ülés állófogadással fejeződik be, melyre várják az érdeklődő vendégeket.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

„Ki a főnök a családban?”

   

Pribránszki Marianna interaktív előadása Szentesen a Szecessziós Házban.

2018. november 30., 18 óra.

A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

A Mikulás előszobája Szentesen

   

2018. december 3-án 16.00-tól 18.00 óráig rendezi meg Szentes Város Önkormányzata a Mikulás váró ünnepségét, a Kossuth téren.

 

16:00 Ünnepi hangulatkeltés a Dr. Mátéffy Ferenc utcai tagóvodával

Közben: -forró kakaó, kívánságteljesítések

 

16:10 Szentes város ünnepi fényeinek felkapcsolása

Közreműködik: Szirbik Imre polgármester és Károlyi László a Legrand Zrt. vezérigazgatója

 

16:30 Mesekocsi Színház: A didergő király c. előadása a Petőfi Caféban

Közben: -ünnepi bejgli kóstolás

 

Kívánj idén is Mikulástól...
és teljesülhet kívánságod...

 

December 3-án 16.00 órakor a város ünnepi fényei felgyulladnak, majd fény derül arra is, ki az a három szerencsés kisgyermek, akinek teljesül a kívánsága. Várjuk a leveleket a Városháza portáján elhelyezett ládába 2018.november 30-ig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

GRÁNIT OROSZLÁN díjat kapott Benedek Tibor

   

Most érkezett a hír, hogy a férfi pedagógus példakép kategóriában a 2018. évi GRÁNIT OROSZLÁN díjra BENEDEK TIBOR tanár urat TARTOTTÁK MÉLTÓNAK!!! Gratulálunk!

 

A zsűri indoklásában elhangzott, hogy a sok kiváló pedagógus életútját és munkáját értékelve a Tanár urat az első helyre az ismert tényeken túlmenően, különösen az a RENGETEG és CSODÁLATOS hozzászólás repítette, amit a facebook-on írtak és ezzel megköszönve és elismerve Benedek Tibor sok évtizedes emberségét és kiemelkedő tanári munkáját!

 

 

A Férfi pedagógus kategória rendkívüli jelentőséggel bír. Az iskolában eltöltött idő mennyiségét tekintve a kutatások is alátámasztották a férfi pedagógushiány negatív hatásait. Ennek tematizálására, presztízsük visszaállítására, felelősségük fontosságának értékelésére és elismerésére törekedtek a pedagógus példaképek bemutatásával.

A döntőbe Benedek Tibor Zoltán, Bódi László és Roma Ádám került.

A nyertes végül Benedek Tibor Zoltán lett, aki a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola testnevelés és biológia szakos tanára, a sport, a mozgás szeretetére nevel.

A keresztény értékrend mellett a hűség, a kitartás és a közösségteremtés számára a legfontosabbak. Megtanította a hátrányos helyzetű tanulóknak is a sport jótékony hatását a tanulmányaik eredményesebbé tételére. Hitvallása: ép testben ép lélek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

Milyen legyen az új vásárcsarnok?

   

Erre a kérdésre válaszolva kért előzetes koncepciótervet a Városfejlesztési Bizottság vezetője, Antal Balázs Tibor a város főépítészétől a 2018. november 19-ei bizottsági ülésre, hogy elkezdődjön az a közös gondolkodás. A piac fejlesztéséhez az anyagi forrását a város megnyerte. A képeken az új vásárcsarnok első gombostűs makettjétől végigkísérhetjük, hogy a Vass-Eysen Áron és Máté Tamás építész páros, hogyan gondolja az épületet. Iránymutatóként az első kérés az volt, hogy többfunkciós térben gondolkodjanak, melynek fő profilja a heti piacok befogadás csütörtöki és vasárnapi napokon, de a hét többi napján is szolgálhatja a város lakóit. A tervezés elindulásához sok hasznos és praktikus információt kaptak a tervezők a piac üzemeltető Városellátó Kft. munkatársaitól. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

Pom-Pom Mikulás

   

Sok gyermek örömére idén hamarabb érkezik el hozzánk a Pom-Pom Mikulás! December 2-án örülhetünk a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megrendezendő koncerten a hószakállú "öregnek".

Na de lessz-e puttonya? Mert hát a műsor címe: Elveszett a Télapó puttonya! :-)

Gyere el Te is, a helyszínen minden kiderül!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

December 1-jén nyit a jégpálya!

   

Kedves korcsolyázók! Végre itt a tél!

2018.december 1-től már a tizedik szezonban, kifogástalan minőségű jéggel fogják a téli sportok szerelmeseit Szentesen a Frigó Jégpályán.

A korcsolyázás nagyszerű sporttevékenység minden korosztály számára, melynek során mindenki saját ritmusában folytathat testedzést. Reményeik szerint a "kényelmesebben" folyó téli hónapokban is sikerül a város apraját-nagyját aktív mozgásra csábítani.

A 600 m2-es fedett jégpálya decembertől márciusig, időjárástól függetlenül egyszerre ötven személynek nyújt lehetőséget korcsolyázásra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 22.


 

Jótékonysági Rotary bál lesz Csongrádon

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club a hagyományaihoz híven november utolsó szombatján tartja meg a XIII. Jótékonysági Rotary bálját.

 

Mivel jelenleg Tyukász Mátyás személyében csongrádi elnöke van a klubnak, így helyszínül a szomszédvárban a Magyar Király díszterme lesz a rendezvény helyszíne

 

A klub a jótékonysági bál bevételét más forrásaival együtt a célkitűzésének megfelelően szerény körülmények között élő gyermekek, tehetséges fiatalok támogatására, illetve a jövő évben immár tizedik alkalommal megrendezendő Kárpát-medencei Rotary Diáktábor finanszírozására fordítja.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 11. 19.


 

A kulisszák mögé tekinthetünk
30 évvel később is

   

2018. november 15-én tartott sajtótájékoztatót Szirbik Imre polgármester, melyben újra egy közös beszélgetésre invitálja a város ügyei iránt érdeklődőket.

Előkerült egy VHS kazettán egy majdnem 30 évvel ezelőtti felvétel, melyben a Szegedi Körzeti Televízió két riportere a város vezetőit kérdezte akkori aktuálpolitikai kérdésekről. Gellérfy László és Király Zoltán voltak akkor a riporterek, és most is ők faggatják harminc év távlatából a vendégeket.

 

Megszereztük azt az 1989-es bizonyos felvételt melyet bárki az alábbi linken megtekinthet! Nem kellett sokat kutatni, mert a legnagyobb videó megosztó a "Kurca Televízió 1989" keresőszóra első helyen hozta találatként.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 15.


 

A hétvégén újra gaszto piac

   

Érdemes a naptárba bejegyezni!! 17-én (szombaton) ismét GASZTRO PIAC. Most is szuper lesz! Már 9 órától lehet reggelizni, kávézni. Amíg a "Közös bográcsban" készül az ebéd, lehet sajtot, mézet, lekvárt, szörpöt kóstolgatni és vásárolni. Street art program keretében Fejes Erzsébet szebbnél szebb természeti témájú festményét is megnézhetik látogatók. Közben már a karácsonyra is készülhetnek: a kézműves árusok elhozzák ünnepi újdonságaikat, a karácsonyfára a szaloncukrot is megrendelhetik. A Bakos Marcipán extra minőségű szaloncukorjait kínálják széles választékban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 13.


 

Közönségtalálkozó Őze Áronnal

   

2018. november 12-én rendhagyó filmvetítésre várták az érdeklődőket a szentesi Őze Lajos Filmszínházba, ahol az 1969 és 79 között betiltott A tanú című film digitálisan felújított változatát vetítették. Bacsó Péter filmje után a főszereplő Őze Lajos fiával Őze Áronnal találkozhattak a filmnézők.

A közönségtalálkozóról bővebb beszámolót a Szentesi Élet hétvégén megjelenő számában olvashatnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 10.


 

Sikeres sportlövő verseny

   

A Szentes Polgárőr Egyesület, a Legrand Kontakta Lövészklub, a Horváth Mihály Gimnázium és a Szentesi Önkormányzat együttműködésében sikeres sportlövő versenyt szerveztek légfegyver kategóriában november 08-án.

A versenynapon megjelent Antal Balázs Tibor a Szentes Város Önkormányzat képviselője, Tóth Tamás a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tódor Zoltán R. őrnagy a Szentesi Rendőrkapitányság képviseletében és Doktor József a lövészklub elnökhelyettese.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 10.


 

Fantasztikus kabaréesttel nyitott a Péter Pál Polgárház szobaszínháza

Első színházi est a polgárházban

   

2018. november 5-én a Szegedi Nemzeti Színház művészei Szilágyi Annamária, Borovics Tamás és Gömöri Krisztián által bemutatott kabaré estjével indult útjára a Péter Pál Polgárház szobaszínháza. Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta köszöntőjében, hogy bár nem olyan régen vezeti az intézményt, de ismeretei szerint hasonló program még nem volt Szentes legöregebb polgárházában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 06.


 

 

 

 

.