Sikeres sportlövő verseny

 

 

 

A Szentes Polgárőr Egyesület, a Legrand Kontakta Lövészklub, a Horváth Mihály Gimnázium és a Szentesi Önkormányzat együttműködésében sikeres sportlövő versenyt szerveztek légfegyver kategóriában november 08-án.

A versenynapon megjelent Antal Balázs Tibor a Szentes Város Önkormányzat képviselője, Tóth Tamás a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tódor Zoltán R. őrnagy a Szentesi Rendőrkapitányság képviseletében és Doktor József a lövészklub elnökhelyettese.

 

 

 

Gilinger István a polgárőrség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd megnyitójában elmondta, hogy stratégiai együttműködést kötöttek, amelynek értelmében a városi szinten működő sportlövő klubbal legyen együttműködésük, ezzel is inspirálva a sport iránt érdeklődő polgárőröket és a fiatalokat. Ennek egyik célja, hogy megnyerjék a fiatalokat, hogy a közösségi szolgálatot a polgárőrségnél töltsék el, és legyenek ifjú polgárőrök. Hozzátette, hogy elsősorban a fiatalok hasznos időtöltésére gondoltunk, amikor elhatároztuk, és döntést hoztunk arra vonatkozóan, hogy fel kellene eleveníteni a honvédelmi irányvonalat, ezek közül a lövészetet, amit a sporttevékenység oldaláról is megközelíthetünk. Mivel az önkormányzat rendelkezésünkre bocsátott egy területet, ahol a lőtér megvalósítható, a lehetőségekhez mérten és az előírásoknak megfelelően hozzuk létre és fogjuk üzemeltetni a lőteret. Ezen felül a felnőtt sportolni vágyók is ellátogathatnak a lövészetet gyakorolni. Elképzeléseink között szerepel az is, hogy polgárőr egyesületek versenyét is megrendezhetnénk, erősítve ezzel az összetartást. Amíg a polgárőr lőtér készen lesz, addig is a lövészklub fedett lőtéren hódolhatnak szenvedélyüknek a lövészet kedvelői.

 

 

 

Doktor József a lövészklub elnökhelyettese örömmel fogadta a polgárőrség megkeresését az együttműködés céljából. Elmondta, hogy a szabadidő hasznos eltöltése érdekében kötöttek együttműködést. Reményét fejezte ki, hogy ennek a rendezvénynek lesz folytatása is.

Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő elmondta, hogy a polgárőrség kezdeményezését örömmel fogadták és a lehetőségeik figyelembevételével segítenek a polgárőrség terveinek megvalósításában. Reméli, hogy a mai nap eseménye fontos lesz a diákok számára hiszen a honvédelmi nevelés is fontos része a mai rendezvénynek.

A Horváth Mihály Gimnázium 10-11-es diákjai mérték össze tudásukat az első alkalommal megrendezett légfegyveres lőversenyen a lövészklub fedett lőterén. A versenyen 45 fő diák vett részt.

Nagy várakozást és izgalmakat követően a zsűri elkészítette az értékelőlapokat, amelyek alapján az alábbi eredmények születtek.

I. helyezést ért el: Mrena János

II. helyezést ért el: Raffai Zoltán

III. helyezést ért el: Sántha Norbert

Legjobb lövő lett: Gaal Philip Paul

Legjobb felkészítő lett: Torday Árpád pedagógus

 

Az okleveleket és az érmeket valamint az ajándék csomagokat a díjazottak részére Tóth Tamás igazgató, Antal Balázs Tibor képviselő és Gilinger István elnök adta át.

A verseny végén a polgárőrség által bográcsban készített ebédet fogyasztották el a résztvevők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: https://www.csmpszsz.hu

 

Szentes, 2018. 11. 10.

 

.