TÉRFESZTIVÁL 2009.

 

Az Európa Díj Albizottsága 2009. április 27-én Strasbourgban tartott ülésén úgy határozott, hogy az Európa Tanács Európa Plakett díját más, az európaiság eszméjének szolgálatában tevékenykedő városok mellett Szentes városának ítéli oda.

 

 

A díj egy olyan kitüntetési rendszer harmadik fokozata, amelyet következő lépésként az Európa Nagydíj, az Európa Tanács legrangosabb kitüntetése követ. A díjazottak között olyan települések, önkormányzatok szerepelnek, amelyek sokat tettek az európaiságért, az együttműködésért, az Európában élők békéje, biztonsága, fejlődése és jövője érdekében, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a testvérvárosokkal való együttműködésre Európa-szerte, ahol fesztiválok, tanulmányok vagy idegenforgalom okán szövődnek az európai kapcsolatok.

 

 

 

Az Európa Plakettet évente 8-10 európai városnak ítélik oda. A pályázati anyagban többek között az önkormányzati szervezetekben való részvétel, a kiemelkedő testvérvárosi tevékenység, a személycsere-programok, a különböző találkozók, az európai események szervezése, a konkrét karitatív munka, valamint az európai eszme terjesztése szerepelt.

A plakettet Victor Ruffy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tiszteletbeli tagja 2009. szeptember 19-én adta át Szirbik Imre polgármester úrnak a Térfesztivál rendezvény keretében.

A rendezvény bővebb összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

Szentes, 2009. 09. 24.

 

 

.