Szociális gondoskodás Szentesen

- Bővül a bölcsőde -

 

 

 

2009. március 25-én "Szociális gondoskodás a városban" címmel sajtótájékoztatót tartottak a Bölcsődében. A helyszín rendkívüli volt, de előre sejteti, hogy valami változást jelenthet a bölcsi életében az ott bejelentett hír.

 

Szentes városa újabb jelentős lépést tett lakói szociális biztonsága érdekében. Több, jelentős nagyságrendű szociális intézményt érintő pályázatot nyújtott be és vitt eredményre - tájékoztatta a sajtó munkatársait Szirbik Imre városunk polgármestere.

 

 

 

Az ismertetett anyagokból címszavakban:

  • Szentes Város Bölcsődéjének épületbővítése, melynek célja a bölcsődei férőhelyek fejlesztésével a kisgyermekes anyák munkába állásának elősegítése. A pályázat keretében négy új foglalkoztató épül meg, a kapacitásbővítés érdekében. A meglévő épületrész teljes felújítására is sor fog kerülni.
     

  • Gondozási Központ Horváth Mihály u. 10. és Dózsa György u. 86/a. épületeinek felújítása, az idősek alapellátási színvonalának javítását szolgálja. Tetőfedés, utólagos hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, belső burkolatok cseréje, vizesblokkok felújítása, fűtési hálózat felújítása, valamint akadálymentesítés történhet meg az intézményekben.

  • A megüresedett Általános Iskolai Kollégium épületében - Ady Endre u. 10. sz. a Családsegítő Központ részére új székhely kialakítása, a ligeti épületegyüttes kiváltása céljából. A projekt keretében a családgondozói hálózat működési feltételeinek javítása és a meglévő épület teljes rekonstrukciója valósul meg.

  • A Dózsa-ház átépítésével aktív sportolási és kitörési lehetőség biztosítása, a káros szenvedélyektől veszélyeztetett fiatal korosztály számára. A pályázatban foglaltak szerint közösségi terek kialakítása, a hozzátartozó szociális blokkokkal és az épület akadálymentesítése történik meg.

  • A Hajléktalan Segítő Központ korszerűsítése, felújítása a társadalmi perifériára szorultak számára emberi környezet biztosítása.
     

  • A sikeres pályázat eredményeként az Átmeneti Szállóban többek között nyílászáró-cserékre, burkolatok felújítására, akadálymentesítésre, munkaképesség fejlesztését célzó foglalkoztatásra alkalmas műhelyek kialakítására és motivációs csoport szervezésére kerül sor.

A tájékoztató részletes anyaga ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2009. 03. 31.

 

 

.