Az "ízek utcájától" a kenyérszentelésig

 

 

 

„Gasztronómiai utazás az ízek világába” elnevezésű programon vehettünk részt 2008. augusztus 20-án Magyarország születésnapján a Kossuth téren.

 

 

 

Ezen a rendezvényen a tradicionális ételek, édességek bemutatására, kóstolására volt lehetőség. A rendezvény célja az volt, hogy a magyar gasztronómiai tradíciók ill. az egészséges ételeket népszerűsítse.

 

 

 

A könnyűzenei koncertekkel tarkított programot a szentesi „tegyükfelhogy” az IH Gödör Tehetségkutatón eredményesen szereplő zenekarok akusztikus koncertje zárta. Az ünnep ezzel nem ért véget, mert az Ifjúsági Ház melletti színpadon folytatódott a 20-ai rendezvénysorozat.

 

 

 

A Dixie Jam Sassion koncert után következett az ünnep ünnepi része. Szirbik Imre polgármester az egyházak képviselőivel szegték meg az ünnepi kenyeret, melyből mindenki vehetett (akinek jutott).

 

 

 

Az est főműsorában három dívát köszönthettünk Szentesen. Détár Enikő, Fésűs Nelli és Ladinek Judit előadásában láthattuk a Dívák éjszakáját. A "születésnapi" ünnepi programot nagyszabású tűzijáték zárta.

 

A rendezvény képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2008. 08. 25

 

 

.