10 forintot esett a benzin ára Szentesen

 

Reméljük, hogy sokan emlékeznek arra a cikkünkre, amikor beszámoltunk arról, hogy Szentesen a legdrágább a benzin Csongrád megye városai között. Már eddig is sokan fel voltak háborodva ezek miatt az árak miatt, de senki nem emelte fel a hangját annak érdekében, hogy adjanak magyarázatot az itt működő benzinkutak, hogy miért kell a szentesieknek közel 10 forinttal többet fizetniük az üzemanyagért mint máshol.

A cikkünk után megtudtuk, hogy a város vezetése a cikket mellékelve állásfoglalást kért a szentesi üzemanyagár helyzetről a Versenyhivataltól, a Fogyasztóvédelemtől, valamint az összes benzintársaság legfelsőbb vezetésétől.

 

Egy hét kellett, hogy az intézkedésnek valami hatása érződjön, és immáron 10 azaz tíz magyar forinttal kevesebbért vásárolhatunk a TESCO benzinkúton 95-ös üzemanyagot, mint egy héttel korábban. Most Szentesen és Hódmezővásárhelyen ezeknél a kutaknál egyforma a benzin ára.

 

Az üzemanyag árak most:

 

Az üzemanyag árak egy héttel ezelőtt:

 

Ha az első képsorozatot megnézzük, akkor először is a TESCO benzinkúton tudunk a legolcsóbban üzemanyagot vásárolni. Az OMV és a SHELL kút egyforma árakkal várják a "szomjas" autókat. Legvégső esetben jöjjön csak számításba a MOL kút, mert ott változatlanul magas árral találkozunk! Egy ásotthalmi Shell kút után a szentesi MOL kúton a legdrágább az üzemanyag a megyénkben.

Szentes, 2008. 03. 21.

.