Szentesen a legdrágább a benzin a megyében

 

 

A mai napon érdekes hozzászólás érkezett a Mozaik Fórumába, melyben a hozzászóló sérelmezi, hogy Szentesen a legdrágább a benzin az egész megyében! De miért?

 

papa47

 

Elküldve: 2008.03.11. 07:53    

Hozzászólás témája: Árkartell elleni tiltakozás

 

Szentes benzinkútjai árkartellbe tömörülve egységesen 304.90 Ft ért adják a 95-ös benzint. A megyében ennél 1 kút árulja drágábban.
Hódmezővásárhely több benzinkútján, így a Teszkónál is 10 forinttal olcsóbb az ár.
Javaslom, hogy ne tűrjük birka módra ezt az állapotot, adjunk hangot tiltakozásunknak. Addig is aki teheti NE TANKOLJON SZENTESEN!

 

A fenti képen jól látható, hogy 2008. március 11-én nem csak a 95-ös benzin ára egyezik meg a szentesi benzinkutaknál, hanem a dízel üzemanyagé is.

Nem igazán van több olyan város a megyében (kivéve Csongrád, ott két benzinkút üzemel és ott is egyformák az árak), ahol minden benzinkúton egyforma üzemanyagárral találkoznánk. Az csak hab a tortán, hogy ezzel az árral a nagyvárosok között Szentes büszkélkedhet azzal a címmel, hogy itt a legdrágább az üzemanyag.

 

Mindezt alátámasztani itt van pár táblázat, melyet a www.holtankoljak.hu internetes oldal nyújt számunkra összehasonlítani a megyei benzinkutak árait.

 

Először lássuk a szentesi benzinkutak árait:

 

Most pedig jöjjenek a szomszédos települések benzinárai és jól látható, hogy mindenhol olcsóbb, a 95-ös oktánszámú üzemanyag, mint nálunk!

CSONGRÁD

 

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

 

Érdekes, hogy a megyeszékhelyen és a határhoz legközelebb is olcsóbb a benzin mint Szentesen:

 

Jól látszik, hogy valamennyi városban ha csak 1-2 forinttal, de más-más árakkal várják a szomjas autókat, csak itt nálunk nincs így!

 

Most a töltőállomások szerint nézzük meg az árakat:

TESCO

 

OMV

 

MOL

 

SHELL

 

Ha a táblázatokat áttanulmányozta valaki, akkor igen csak érdekes, hogy csak Szentesen egyformák az árak, ér azok nem a legalacsonyabbak, hanem pont ellenkezőleg a lehető legmagasabbak.

Sokan örültek, amikor megnyitott Szentesen a TESCO kút, mert akkor egyik napról a másikra 10 forinttal tudott csökkenni az üzemanyag.

Az új benzinkút indulásakor indult egy szavazás, hogy "Ön szerint beváltotta a hozzáfűzött reményeket az új benzinkút?"

 Igen sok szavazat érkezett akkor a kérdésre, és kirívóan magas annak a válasznak az eredménye mely azt mondja, hogy "Nem, mert kartell módjára alakítják az árakat a kutak! Senkinek nem érdeke, hogy letörje az árat!".

Érdekli a szentesieket, hogy tényleg miért ilyen magas a benzin ára Szentesen, vagyis mi az oka, hogy mind a négy benzinkút ilyen magas áron adja az üzemanyagot a szomszédos településekhez képest!

Újra elővettük a még 2007. júniusában indított szavazást, melyben mindenki kinyilváníthatja véleményét a szentesi üzemanyag-árszabás tekintetében.

 

 

Ön szerint beváltotta a hozzáfűzött reményeket az új benzinkút?

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. június 14-én indult.

Szentes, 2008. 03. 11.

.