Finisben a Református Idősek Otthona

 

 

 

2007. szeptember 7-én a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség nyilvános bejárásra hívta az érdeklődőket a Kossuth tér 4. szám alatt kialakított Református Idősek Otthonába. Jó egy évvel ezelőtt (2006. június 14-én) volt már egy hasonló alkalom, melyről szintén részletesen beszámoltunk itt a Mozaik oldalain.

 

KATT ide a tavaly júniusi beszámolóhoz! 

           KATT a képre a tavaly júniusi beszámolóhoz!

 

Az Idősotthon ebédlőjében Kovách Péter lelkipásztor üdvözölte a szép számmal egybegyűlteket, majd bemutatta az intézmény igazgatóját Gurdon Lajost és Hódi József gazdasági vezetőt.

 

 

 

Ezt követően tájékoztatók hangzottak el, majd az érdeklődők választ kaphattak kérdéseikre is. 

Kovách Péter lelkipásztor bevezetőjében elmondta, hogy az intézmény befogadóképessége 50 fő, ami a következőképp oszlik meg: 5 db egyágyas szoba,  10 db kétágyas szoba,  5 dbháromágyas szoba és 5 db házaspári szoba. Az utóbbiaknál a tusoló és a WC külön helyiségként lett kialakítva és önálló teakonyháik vannak.

Augusztus 28-án befejeződött az épület műszaki átadás-átvételi eljárása, kérvényezték a használatba vételi engedélyt, melyet az elvi működési engedély iránti kérelem követett. Ennek elbírálására 60 nap áll a hatóság rendelkezésére. Ez után lehet csak beadni a végleges működési engedély iránti kérelmet, melyhez már csatolni kell a szakmai dolgozók létszámát, nevét, illetve végzettségét is. Ebbe 12 fő tartozik bele, s ők ápoló-, gondozó- és gazdasági munkát végeznek majd. Ez azt jelenti, hogy várhatóan október elején meghirdetik a szakmai álláshelyeket a helyi és megyei médiában, majd az épület elvi működési engedélyének birtokában a férőhelyeket is. 

 

Az idősek otthona megtekintéséről bővebben ITT olvashatnak!

 

Szentes, 2007. 09. 13.

.