„FAIS CONNAISSANCE AVEC SZENTES !”

 

 ECHANGE  FRANCO –  HONGROIS  -------   MAGYAR  – FRANCIA  DIÁKCSERE

 

 

 

MAGYAR – FRANCIA DIÁKCSERE program keretében a franciaországi Collége René Cassin iskolából SOURISSEAU Jérôme úr vezetésével érkeztek diákok Szentesre. A Horváth Mihály Gimnázium fogadta a francia gyerekek és koordinálja a magyarországi tartózkodásukat. A francia csoport 2007. május 12-16-ig tartózkodik hazánkban, a magyar csoport 2007. június 6-án utazik ki Franciaországba és négy napot töltenek kint.

 

 

 

„FAIS CONNAISSANCE AVEC SZENTES !”

Les éleves francais passent le dimanche matin avec les families de leurs correspondants. De 2h30 a 4h30 ils pratiquent de différents métiers dans la „maison aux cigognes”. Apres avoir fait de 1'artisanat, ils ont 1'occasion de connaitre la ville en participant aux jeux tres intéressants. Apres la visite de la maison Péter-Pál, ils peuvent découvrir la ville en groupes de 5, plan de la ville a la main. A chaque station, deux éleves hongrois les attendent et leur donnent de différents devoirs a faire. Ce qui rend le concours encore plus intéressant, c'est une amusette hongroise qu'ils doivent lire vite. A travers des mots croisés et un questionnaire, ils ont la possibilité de connaitre un peu Szentes. La meilleure équipe va avoir un prix. Apres la dernicre station, les éleves rentrent chez les families d'accueil.

 

 

 

„ISMERD MEG SZENTEST!”

A vasárnap délelőttöt a francia diákok a magyar vendéglátóikkal töltötték. Délután fél 3-tól fél 5-ig a „gólyás-házban” próbálhatták ki kézügyességüket. Az alkotó munka után a várossal ismerkedtek meg vetélkedő formájában. Miután megnézték a Péter-Pál házat, 5 fős csoportokban fedezhették fel a várost térképpel a kezükben. Egy-egy állomáson magyar diákok várták a franciák kis csoportjait, akiknek különböző, Szentessel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. Érdekessé tette a kis versenyt, hogy egy magyar nyelvtörővel kellett megbirkózniuk a franciáknak.

A rejtvényeken és a totón keresztül megismerhették egy kicsit Szentest.

 

További képek a látogatásról ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2007. 05. 14.

.